Nova vest
Ekipni sportovi

Ponedeljak, 29.06.2020.

09:30

Petriotsi pronašli naslednika Toma Brejdija

Bivši NFL MVP Kem Njuton dogovorio je jednogodišnju saradnju sa Nju Ingland Petriotsima, prenosi ESPN.

Izvor: B92

Autor:B92

Petriotsi pronašli naslednika Toma Brejdija
Photo by Thearon W. Henderson/Getty Images

Pred Njutonom je težak zadatak da popuni ogromnu prazninu nastalu odlaskom Toma Brejdija u Tampa Bej Bakanirse.

Petsi nisu izabrali kvorterbeka na aprilskom draftu, pa su u rosteru ostali sa Džeretom Stidamom (pik četvrte runde 2019) i veteranom Brajanom Hojerom na poziciji organizatora igre.

Analitičari ističu da je sporazum Petsa s Njutonom privlačan za tim iz Bostona zbog niskog rizika, a potencijalno visoke nagrade, s obzirom na zdravlje Njutona, skroman ugovor (7,5 miliona dolara) i tranzicioni period Nju Inglanda.

Njuton je u martu dobio otkaz od Karolina Pantersa nakon što posle devet sezona nije ispunio potencijal koji se očekivao od prvog pika na draftu 2011. i MVP-ja sezone 2015.

On je u toj sezoni postigao ukupno 45 tačdauna i doveo Panterse do Superboula, ali su poraženi od Denver Bronkosa 24:10.

Posle toga je tim iz Karoline samo jednom ušao u plej-of, gde je poražen od Nju Orlenasa već u "vajld-kard" rundi 2017.

Njuton je vlasnik većine rekorda Karoline u dodavanjima, a prošle sezone je propustio 14 utakmica zbog povrede stopala, dok je prethodne sezone imao problema sa ramenom koje je operisao.

Ukupno je u NFL karijri bacio 29.041 jard uz 182 tačdauna i 108 presečenih pasova, te osvojio 4.806 jardi i istrčao 58 TD.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve