Nova vest
Ekipni sportovi

Četvrtak, 16.04.2020.

09:24

NFL igrač zaražen tri nedelje: "Povratiće čulo ukusa i mirisa za do osam meseci"

Centar Los Anđeles Remsa Brajan Alen prvi je NFL igrač zaražen koronavirusom.

Izvor: LN

Autor: LN

NFL igrač zaražen tri nedelje:
(Photo by Kevin C. Cox/Getty Images)

To je potvrdio trener Remsa Stiv Mekvej.

Alen je bio pik četvrte runde iz Mičigen stejta 2018. godine i tokom ruki sezone odigrao 13 mečeva.

"Razgovarao sam sa Brajanom ovog jutra i rekao mi je da je dobio (koronavirus) pre tri nedelje. Rekao mi je, 'Probudio sam se pre tri nedelje i nisam mogao ništa da pomirišem. Izgubio sam čulo mirisa toliko da sam uzeo začine, 'nabio' ih do nosa i nisam ništa osetio'. Onda je izgubio čulo ukusa. Rekao mi je, 'Jedino što sam osetio je tekstura svojihi usta - bukvalno jedino što sam mogao da osetim'", otkrio je trener Mekvej.

On je dodao da je Alena povremeno bolelo grlo, da se osećao izmorenim, imao glavobolju i ukočenost, te da se osećao drugačije nego ikada sa gripom.

Mladi NFL igrač je na poslednjem testu na koronavirus bio pozitivan, ali su mu doktori rekli da bi trebalo da ga prođe ovog četvrtka, te da će povratiti čulo ukusa i mirisa u potpunosti "u narednih šest do osam meseci".

NFL sezona nije suspendovana jer je trenutno svakako na pauzi, a najavljeno je da će se prelazni rok i draft obavljati virtuelno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve