Nova vest
Ekipni sportovi

Četvrtak, 26.03.2020.

10:59

"Zamislite da svako ima ručnu granatu kod sebe"

Glavni trener Nju Orleans Sejtsa Šon Pejton uspešno se oporavlja od koronavirusa.

Izvor: B92

Autor:B92

(Photo by Stacy Revere/Getty Images)

Njegov slučaj zaraze bio je prvi u NFL-u, a već posle nedelju dana izašao je u javnost da lepim vestima.

"Bio je ovo proces. Potrošite puno vremena pokušavajući da naučite sve što možete o bolesti, iako o tome gledamo na vestima 24 sata dnevno, sedam dana u nedelji", istakao je Pejton.

"Najpre sam prošlog vikenda osetio simptome gripa i prehlade. Onda je došao ponedeljak, i znaci su bili mnogo jasniji. Imao sam temperaturu. Uradio sam test i bio pozitivan".

Njegovi simptomi su nestali, ali oporavak će i dalje potrajati.

"Imao sam sreće. Ostanite kod kuće, kao što svi čine, naći ćete načine da vam prođe vreme. Najbitnije je da se sada osećam mnogo bolje"

Zatim je Pejton "plastično" objasnio kako bi ljudi trebalo da razmišljaju i socijalno se distanciraju dok traje pandemija.

"Počeli smo da lepo molimo ljude da se ne okupljaju, ali i dalje viđamo ponašanja pojedinaca koja zabrinjavaju. Samo zamislite da svako na sebi ima zakačenu ručnu granatu. Može li tako? Udaljite se od svih ljudi", jasna je poruka trenera Nju Orleansa, osvajača Superboula iz 2010. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve