Nova vest
Ekipni sportovi

Sreda, 19.02.2020.

21:30

Vašington veruje Pitersonu

Adrijan Piterson, čuveni raning bek, vratiće se u NFL franšizu Vašington Redskins.

Izvor: SN

Autor: SN

Vašington veruje Pitersonu
Photo by Todd Olszewski/Getty Images

Adrijan Piterson je posle deset godina provedenih u Minesota Vajkingsima igrao za Nju Orleans i Arizonu, a od 2018. godine bio je član Vašington Redskinsa.

Njemu je ugovor na kraju sezone istekao, ali su Redskinsi odlučili da aktiviraju klauzulu i zadrže "Ol Dej" Pitersona na još godinu dana.

"Adrijan Piterson je pravi primer NFL profesionalnog igrača. Njegova strast i sposobnost da bude vođa postavili su standar za sve igrače koji dođu u ovu ligu i zbog toga je on veoma važan", rekao je novi trener Redskinsa, Ron Rivera.

Adrijan Piterson je peti igrač svih vremena po broju pretrčanih jardi sa 14,216 jardi, a prošle sezone je istrčao 898 uz 5 tačdauna što je bilo više od bilo kog drugog igrača u dresu Redsknsa.

Piterson u karijeri ima 164 odigrane utakmice za 3,036 jardi (osmi ikada) i 111 tačdauna (4 ikada).

Prvi igrač iznad njega je čuveni Beri Senders koji je u karijeri istrčao 1,053 jarda, a nedostaje mu 12 tačdauna kako bi prestigao Markusa Alena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve