Da li će Tom Brejdi "izdati" Patriote?

Prvi put u svojoj dvadesetogodišnjoj NFL karijeri Tom Brejdi će postati slobodan agent!

Izvor: B92
Podeli
Photo by Maddie Meyer/Getty Images
Photo by Maddie Meyer/Getty Images

Verovatno najbolji kvorterbek svih vremena će "testirati" tržište predstojećeg leta.

Nju Ingland Petriotsi u kojima je proveo celu karijeru od dolaska u NFL 2000. i sa kojima je osvojio šest Superboul titila imaju pravo da produže ugovor do 18. marta u 16h.

Međutim, nakon što su mediji preneli da će se Brejdi "okušati" na otvorenom tržištu, trener Bil Beličik i vlasnik Petsa Robert Kraft su mu poručili da žele da se odluči mnogo ranije.

Brejdi je zaradio 23.000.000 dolara za nedavno završenu sezonu, a ukoliko ne bude deo rostera Petsa do 18. marta koštaće tim dodatnih 13,5 miliona "mrtvog novca" u seleri-kepu.

Petsi bi trebalo da imaju oko 40.000.000 u "seleri-kepu" za 2020. što bi moglo da ograniči tim ukoliko odluče da zadrže Brejdija.

Odredbe Brejdijevog poslednjeg ugovora onemogućavaju Petse da iskoriste "oznaku franšize" (franchise tag – vezuje jednog igrača za tim godinu dana ako su ispunjeni određeni uslovi), što bi njega moglo da uputi na neku drugu ekipu.

Brejdi bi na otvorenom tržištu mogao da dobije ugovor od čak 30.000.000 za sledeću sezonu, ali ne sme da poseti zainteresovane ekipe pre 18. marta.

A na tržištu je nekoliko vrlo interesantnih ekipa koje traže kvorterbeka – Los Anđeles Čardžersi, Las Vegas Rejdersi, Tampa Bej Bakanirsi, Dalas Kaubojsi, Majami Dolfinsi.

Svi su oni navodno zainteresovani za 42-godišnjeg Brejdija koji je javno istakao nezadovoljstvo napadom Petsa prošle sezone koja je okončana porazom od Tenesi Tajtensa u "vajld-kard" rundi plej-ofa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.