Nova vest
Ekipni sportovi

Ponedeljak, 03.02.2020.

10:12

Rekli su "za trenera" – i bi za trenera

Kanzas Siti Čifsi osvojili su prvi Superbuol u istoriji, a najzaslužniji za bio je trener.

Izvor: AK

Autor: AK

Rekli su
hoto by Mike Ehrmann/Getty Images

Endi Rid je u svojoj 21. sezone u NFL karijeri konačno stigao do trofeja Vinsa Lombardija.

Nakon 14 godina u Filadelfiji, Rid je pre sedam godina preuzeo Čifse i postepeno gradio šampionsku ekipu.

Da on predstavlja kičmu ovog tima videli smo već prvog dana kada su se ekipe okupile u Majamiju pred 54. Superboul.

Igrači nisu pričali o tome koliko oni žele da osvoje titulu, već koliko žele da je osvoje za Rida.

"Za trenera", rekao je kvorterbek Patrik Mahoums, MVP meča u Majamiju u kojem su Čifsi posle preokreta savladali San Francisko 49erse.

I bi za trenera. Rid je na "Hard Rok" stadionu proslavio 222. pobedu u karijeri, 15. u plej-ofu, koju će sigurno pamtiti do kraja života.

"Veoma sam uzbuđen zbog ovoga. Ali kad osvojiš jedan, želiš i drugi (Superboul, prim. aut). Ali moramo da se opustimo na minut i uživamo u ovoj tituli, a onda ćemo da se spremimo za sledeću", rekao je Rid.

Rid je pre ovog SB svoje timove 15. puta uvodio u plej-of, osvojio deset divizijskih titula, sedam puta igrao finale konferencije, ali je u Majamiju tek drugi put bio u Superboulu.

"Želeli smo da mu donesemo ovaj trofej jer ga je zaslužio. Napor koji ulaže iz dana u dan... Mislim da ne spava. Pokušavam da ga pobedim i nikad ne uspem. On je neko ko radi napornije od svih ljudi koje znam, zaslužio je ovo. Drago mi je što sam uspeo da mu donesemo trofej", rekao je MVP Mahoums posle Superboula.

Rid je prethodni izgubio sa Filadelfija Iglsima od Nju Ingland Petriotsa 2005, upravo na Floridi, ali u Džeksonvilu. Nakon trijumfa u Majamiju, jednu od prvih čestitki je dobio upravo od "Orlova".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve