Nova vest
Ekipni sportovi

Utorak, 28.01.2020.

13:07

"Za trenera, za Kanzas Siti"

Igrači Kanzas Sitija i San Franciska stigli su u Majami gde je u noći između nedelje i ponedeljka (2. na 3. februar) na programu 54. Superboul.

Izvor: B92

Autor:B92

Photo by Cliff Hawkins/Getty Images

U centru pažnje na Floridi je kvorterbek Čigsa Patrik Mahoms, koji je dominantnim nastupima u plej-ofu doneo "poglavicama" prvi plasman u SB posle tačno 50 godina.

Pročitajte još Sanjao je MLB i NBA, a suđen mu je Superboul

"Došli smo da igramo svoj najbolji fudbal. Znamo da igramo protiv sjajnog protovnika, pokušaćemo da pobedimo. Za trenera (Endija) Rida. Za Kanzas Siti. Za sve", rekao je Mahoms.

Istu poruku imao je risiver Semi Votkins.

"Mislim da trener Rid zaslužuje titulu. On je jedan od najboljih u ligi. Jedan od najboljih u istoriji i mislim da on i ovaj tim zaslužuju prsten. Svako u timu ga zaslužuje. Igrali smo dobro, prošli sve izazove i turbulencije, povrede i slične stvari i igrali najbolje kao tim. Zbog toga, ako nego to zaslužuije, onda smo to mi", rekao je Votkins.

Votkins je nastavio o Ridu.

"Mislim da se neće penzionisati, ali će mu Superboul titula definitivno ukrasiti karijeru za "Kuću slavnih". Ovde sam dve godine i mislim da je on jedna od najiskrenijih osoba koje sam sreo od trenera. Trener koji zaista brine, trener sa kojim možeš da pričaš i mislim da mi je verovatno najbolja odluka u životu što sam došao da igram za njega".

Sam trener Rid se uoči SB fokusirao na način igre svog tima.

"Verovatno ćemo morati da počnemo malo brže. Zbog zdravlja trenera i njegovog srca, voleli bismo da počnemo malo brže", našalio se Rid.

Njegov rival na "bojnom polju" biće Kajl Šenehen, čiji je otac bio ofanzivni koordinator Najnersa kada su osvojili Superboul 1994. godine.

Kajl je tada donosio lopte igračima San Franciska.

"Sećam se kada sam želeo da budem trener želeo sam da budem ofanzivni. Igrao sam ceo život napad. A on (otac) mi je rekao: 'Nemoj da proučavaš napad, proučavaj odbranu. Napad će prirodno doći, tebi je bolje da znaš šta da radiš sa odbranom'. I to je bio najbolji savet koji mi je dao", rekao je Šenehen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve