Nova vest
Ekipni sportovi

Utorak, 28.01.2020.

13:15

Sanjao je MLB i NBA, a suđen mu je Superboul

Verovatno najveća zvezda predstojećeg finala NFL sezone je kvorterbek Patrik Mahoms.

Izvor: B92

Autor:B92

Sanjao je MLB i NBA, a suđen mu je Superboul
Photo by Michael Reaves/Getty Images

Mladi organizator doveo je Kanzas Siti Čifse do prvog Superboula posle tačno pola veka.

U noći između nedelje i ponedeljka (2. na 3. februar), Čifsi će u Majamiju igrati za titulu protiv San Francisko 49ersa.

Mahoms je prvog dana pred medijima na Floridi otkrio da kao klinac i nije sanjao Superboul, naprotiv.

"Sanjao sam Svetsku seriju (finale bejzbol MLB lige, prim. aut). Kada sam bio klinac bejzbol mi je bio ceo svet. Znao sam da želim da postanem profesionalni sportista, ali sam mislio da će mi košarka biti drugi izbor. Fudbal je nekako bio na trećoj poziciji i kasnije je došao u prvi plan", rekao je Mahoms.

Otkako je došao u NFL Mahomsa krasi superiorna ruka.

"Najbrža lopta koju sam bacio je letela 154 km/h na državnom šampionatu. Dakle, mogao sam da je bacim prilično jako. Ne želim da kažem da imam sjajnu kontrolu, ali sigurno mogu da bacim snažno".

S druge strane terena biće autsajder. Već je osvojio dva Superboula, ali kao rezerva Toma Brejdija. Džimi Garopolo sada predvodi San Francisko u borbi za prvu titulu od 1994. godine.

"Brejdi mi je poslao poruku. Jednostavno "srećno" i slične stvari. 'Samo izađi i obavi posao. Ništa komplikovano. Samo izađi i pobedi'. Uvek mi je na umu njegov savet. Razmišljao sam o njemu pre nekoliko dana. Prilično je ludo. Pre oko godinu dana, učio sam da opet trčim, stvari se mogu mnogo promeniti za godinu dana. Ova godina je bila turbulentna. Ali je bila i sjajna. Sjajno sam se provodio sa ekipom"
, rekao je Garopolo.

Superboul između Kanzas Siti Čifsa i San Francisko 49ersa na programu je u noći između nedelje i ponedeljka od 00.30 po našem vremenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve