Nova vest
Ekipni sportovi

Ponedeljak, 20.01.2020.

08:00

Debakl Pekersa – San Francisko i Kanzas Siti u Superboulu!

Ekipe San Francisko 49ersa i Kanzas Siti Čifsa igraće u finalu NFL plej-ofa, čuvenom Superboulu 3. februara.

Izvor: AK

Autor: AK

Debakl Pekersa – San Francisko i Kanzas Siti u Superboulu!
Photo by Thearon W. Henderson/Getty Images

Najnersi su "upropastili" veče ljubiteljima američkog fudbala jer su u finalu NFC konferencije pregazili Grin Bej Pekerse 37:20.

S druge strane, u borbi za presto AFC Čifsi su preokrenuli u drugom poluvremenu za slatku pobedu nad divizijskim rivalom Tenesi Tajtensima 35:24.

Odbrana San Franciska je bukvalno razbila Pekerse potpuno zaustavivši Arona Rodžersa koji je tek na 0:27 uspeo da baci prvi od dva tačdauna, a imao je i dva presečena pasa.

Nije se preterano istakao ni njegov rival s druge strane Džimi Garopolo, ali nije ni morao što najbolje pokazuje samo šest (6!) bačenih pasova u prve tri četvrtine (na kraju 6/8 i 77 jardi).

Bilo je dovoljno da samo predaje loptu Rahimu Monsertu koji je bio nezaustavljiv sa čak četiri tačdauna i 220 osvojenih jardi iz 29 trčanja!

S druge strane, pobedu Kanzas Sitiju za prvi plasman u Superboul posle tačno pola veka doneo je upravo kvorterbek.

Patrik Mahoms je bacio tri tačdauna (dva za Tajrika Hila) i 294 jarde (114 za Semija Votkinsa) te istrčao još jedan TD i 53 jarde.

Tajtensima nisu bila dovoljna dva TD pasa Rajane Tenihela jer je glavni adut tima Derik Henri istrčao "samo" jedan TD.

Odbrana Čifsa ga je ograničila na tek 69 osvojenih jardi iz 19 nošenja.

Superboul LIV, Najveći sportski događaj godine u SAD, na programu je u noći između 2. i 3. februara po našem vremenu (od 00.30) u Majamiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve
Mali fudbal

Sevaće munje u Zlatnoj ligi

Spektakularne i do kraja neizvesne mečeve gledali smo u poslednjem, 15. kolu ligaškog dela jubilarne 15. sezone Zlatne lige u malom fudbalu.

Zlatna liga i Zlatni kup

12:15

3 d

U fokusu

Vidi sve