NFL: Titani zaustavili "nezaustavljivog", Najnersi slavili u plej-ofu posle 6 godina

Ekipe Tenesi Tajtensa i San Francisko 49ersa plasirali su se u finala konferencija NFL plej-ofa.

AKIzvor: B92
Podeli
Photo by Todd Olszewski/Getty Images
Photo by Todd Olszewski/Getty Images

Tajtensi su nakon šampiona Nju Ingland Petriotsa iznenadili i jednog od glavnih favorita za Superboul Baltimor Rejvense 28:12 na njihovom terenu.

Tim iz Nešvila je prvi uspeo da obuzda najboljeg igrača sezone Lamara Džeksona i ograniči ga na samo jedan tačdaun uz dva presečena pasa.

S druge strane, nezaustavljiv je bio Derik Henri koji nije istrčao nijedan TD, ali je osvojio 195 jardi i u trik akciji bacio TD za svog kvorterbeka Rajana Tenehila.

Osim uhvaćenog TD, Tenehil je bacio još dva za Kalifa Rejmonda i Džonu Smita iako je skupio samo 88 jardi.

Baltimor je poražen posle 12 uzastopnih pobeda i troipomesečne dominacije koja je okončana mnogo ranije nego što je iko očekivao.

S druge strane, Najnersi su nadigrali Minesota Vajkingse 27:10 za prvu pobedu u plej-ofu posle šest godina.

Džimi Garopolo je bacio TD pas već u prvom napadu na meču, a potom su kontrolu preuzeli odbrana i trkači San Franciska.

Nakon što je Ričard Šerman predvideo akciju Vajkingsa i presekao pas, usledila je serija Najnersa od osam uzastopnih trčanja koja im je donela novi TD i rezultatsku kontrolu meča.

Tevin Koleman je osvojio 105 jardi i istrčao dva tačdauna za plasman 49ersa u finale konferencije.

S druge strane, Vajkingsi su osvojili samo 21 jard trčanjem, a nisu se istakli ni kroz vazduh jer je Kirk Kazins podbacio u odnosu na prethodni meč u kojem je srušio Nju Orleans Sejntse bacivši 172 jarde uz po tačdaun i intersepšn.

Tenesi Tajtensi u finalu AFC čekaju boljeg iz duela između Kanzas Siti Čifsa i Hjuston Teksans, dok San Francisko 49ersi čeka pobednika okršaja između Grin Bej Pekersa i Sijetl Sihoksa koji igraju u nedelju veče.