Nova vest
Ekipni sportovi

Ponedeljak, 30.12.2019.

09:20

Klivlend otpustio trenera

NFL franšiza Klivlend Brauns otpustila je svog trenera Fredija Kičensa posle neuspešne sezone.

Izvor: SN

Autor: SN

Klivlend otpustio trenera
Photo by Bobby Ellis/Getty Images

Klivlend Braunsi dugo su važili za ubedljivo najlošiju franšizu u ligi, a čak su uspeli da imaju i sezonu bez osvojene pobede.

Stvari su napokon počele da idu uzlaznom putanjom, odbrana je delovala veoma dobro, a napad pojačan sjajnim ruki kvoterbekom i velikom zvezdom Odel Bekam Džuniorom.

Uprava Braunsa je za funkciju trenera angažovala Fredija Kičensa, kome je to bio prvi posao glavnog trenera u karijeri i posle samo jedne sezone, Kičens je dobio otkaz. U svojoj poslednjoj utakmici, Braunsi su poraženi od nejakih Sinsinati Bengalsa rezultatom 33:23.

Kičens je peti trener Braunsa od 2012 godine, a on je napravio veliki broj grešaka i smatra se da je najveća što saradnja na relaciji Mejfild – Bekam nije ni blizu one koja se očekivala u Ohaju.

Ruku na srce, Kičens baš i nije imao sreće sa povredama, a "kumovala" je i suspenzija Majlsa Gereta zbog udaranja Mejsona Rudolfa kacigom u glavu. Biće interesantno videti ko će biti Kičensov naslednik.

Neko vreme se u medijima spominjao nekadašnji trener Grin Bej Pekersa Majk Mekarti, ali on nije obavio nijedan intervju sa menadžmentom Klivlend Braunsa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve