Nova vest
Ekipni sportovi

Ponedeljak, 09.12.2019.

21:41

Vinston na pragu "najčudnijeg rekorda"

Džejmis Vinston NFL kvoterbek Tampa Bej Bakanirsa mogao bi da predvodi ligu po broju tačdaun dodavanja i po broju presečenih dodavanja.

Izvor: SN

Autor: SN

Vinston na pragu
Photo by Sam Greenwood/Getty Images

Kao mera za kvalitet jednog kvoterbeka uzima se odnos tačdaun dodavanja i presečenih dodavanja, tj. "intersepšna".

Ipak, to je ograničena statistika jer na 90% dodavanja ne bude ni tačdaun ni presečeno dodavanje, ali naravno uvek se može nešto pročitati i iz takve statistike.

Ono što je veoma interesantno je da ove sezone vrlo verovatno možemo videti da jedan igrač bude predvodnik obe kategorije, a njegovo ime je Džejmis Vinston. On ove sezone ima čak 23 "intersepšna" što je najviše u čitavoj ligi, dok je sa 26 tačdaun dodavanja na drugoj poziciji.

Sa kombinovanih 49 dodavanja (TD i INT) Vinston je ubedljivo prvi u NFL–u, a prati ga Džimi Garopolo sa čak 13 dodavanja manje. Džejmis Vinston će gotovo sigurno sezonu završiti sa najviše presečenih pasova, dok mu nedostaju samo dva tačdaun dodavanja kako bi prestigao mladog Lamara Džeksona iz redova Baltimor Rejvensa.

Džejmis Vinston je tako došao na samo korak od ostvarivanja verovatno i najčudnijeg rekorda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve