Nova vest
Ekipni sportovi

Utorak, 23.07.2019.

18:21

Bekam: Želim da srušim sve rekorde

Odel Bekam Džunior vajd risiver Klivlend Braunsa rekao je da ima u planu da sruši sve rekorde koje je jedan hvatač postavio u NFL ligi.

Izvor: SN

Autor: SN

Bekam: Želim da srušim sve rekorde
Photo by Sarah Stier/Getty Images

Odel Bekam Džunior je jedan od najboljih hvatača u današnjoj ligi i posle mnogo tenzija i kontroverzi trejdovan je iz Njujork Džajantsa u Klivlend Braunse.

Bekam je u jednom intervjuu rekao da ima želju da profesionalno igra američki fudbal narednih 10 godina i da želi da sruši što je više rekorda moguće i da mu je glavni cilj da prestigne Džerija Rajsa po broju uhvaćenih jardi.

Rajs je rekorder u NFL–u sa 22.965 uhvaćenih jardi, a Odel Bekam Džunior u dosadašnjih 5 sezona ima 5.476 jardi, dok je Rajs u tom periodu imao oko 1000 jardi više, mada, ruku na srce, mora se uzeti u obzir veći broj utakmica koje je Bekam propustio zbog suspenzije i povrede.

Ukoliko Bekam želi da napravi ovakav podvig, u sledećih deset godina on će morati da ima u proseku 1749 jardi. U 99 godina NFL–a samo je pet igrača uspelo da zabeleži više od 1749 jardi. A to su: Hulio Džons, Kalvin "Megatron" Džonson, pomenuti Džeri Rajs, kontroverzni Antonio Braun i Ajzac Brus.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve