Nova vest
Ekipni sportovi

Petak, 19.07.2019.

08:43

"Doktori su mi prognozirali još nedelju dana života"

Prošlosezonska senzacija iz redova Pitsburg Stilersa Džejms Koner otkrio je da mu je dijagnostifikovan tumor na grudima i vratu dok je još uvek bio student.

Izvor: SN

Autor: SN

Photo by Joe Robbins/Getty Images

Raning bek Pitsburg Stilersa, Džejms Koner bio je gost Majka Sendera u njegovom podkastu i govorio je o teškom razdoblju u svom životu, kada se oporavljao od povrede kolena, kao i o periodu kada mu je dijagnostifikovana Hodžkinova bolest.

Džejms Koner je tokom treće godine studija doživeo tešku povredu kada je pokidao medijalne ligamente kolena i u tokom oporavka mu nije bilo nimalo lako, što je i objasnio.

"Moj oporavak teče i ja se nadam da ću se vratiti pre kraja sezone. U tim momentima sam imao jako puno neprospavanih noći, po čitavu noć se znojim, spavam možda 15 minuta... A ko još ne voli da spava", rekao je Koner.

To čak i nije bilo nešto najteže što se Koneru dogodilo, pošto je nakon odrađenih testiranja ustanovljen drugi stepen Hodžkinove bolesti, kada su mu pronađeni tumori u grudima (u blizini srca) kao i u vratu.

"To je nešto najgore na svetu", priseća se Koner, " Uradili smo nekoliko testova i kažu mi da imam tumore koji mi okružuju srce. Imam mnogo tumora u sebi koji me pritiskaju... Doktori su mi prognozirali još nedelju dana života. Tempom kojim su tumori rasli, rečeno mi je da moram podhitno da počnem sa tretmanom inače ću umreti u roku od sedam dana", objasnio je Džejms Koner.

Kada je kancer poslat u zaborav i koleno se oporavilo (uprkos svim okolnostima) Koner se vratio na univerzitet Pitsburg i za Panterse uspeva da zabeleži 20 tačdauna i istrčanih i uhvaćenih 1394 jarda.

Pitsburg Stilersi su Konera draftovali 2017. godine u trećoj rundi i imao je tek 32 pokušaja, pošto je bio zamena Levionu Belu. Kada je Bel odlučio da ne igra za Stilerse, Koner je dobio svoju priliku i iskoristio je na najbolji mogući način, pošto je istrčao 973 jarda, hvatanjem je imao 497 i imao je 13 tačdauna.

Koner je izabran na Pro Boul.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve