Nova vest
Ekipni sportovi

Nedelja, 26.05.2019.

14:00

NFL razmišlja da dozvoli korišćenje marihuane

Nakon brojnih apela čelnici NFL-a i unija igrača razmatraju o eventuelnoj dozvoli korišćenja marihuane u medicinske svrhe.

Izvor: SN

Autor: SN

NFL razmišlja da dozvoli korišćenje marihuane
Photo by Jamie Squire/Getty Images

NFL i unija igrača su po prvi put pristali da zajedno rade na nekom projektu, a u pitanju je dozvola za igrače da konzumiraju marihuanu u medicinske svrhe, kako bi ublažili razne bolove i glavobolje.

Istraživanje će se vršiti na dva nova medicinska komiteta koje su zajedno oformili liga i unija igrača i to će takođe uticati na timska pravila što se tiče recepta za lekove i terapija za povređene igrače.

U poslednjih nekoliko godina veliki broj igrača je izrazio frustraciju zbog kazni koje su dobijali jer su njihovi doping testovi bili pozitivni na marihuanu, čak i kada igrači žive u državama u kojima je konzumacija marihuane legalna.

"Mislim da je ovo velika stvar, NFL i unija igrača zajedno rade na rešavanju problema. Mislim da ovo dokazuje da je zdravlje i bezbednost sportista na prvom mestu, što su obe organizacije više puta i poručile", rekao je šef medicinskog osoblja NFL-a, Alen Sils.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve
Mali fudbal

Sevaće munje u Zlatnoj ligi

Spektakularne i do kraja neizvesne mečeve gledali smo u poslednjem, 15. kolu ligaškog dela jubilarne 15. sezone Zlatne lige u malom fudbalu.

Zlatna liga i Zlatni kup

12:15

3 d

U fokusu

Vidi sve