NFL razmišlja da dozvoli korišćenje marihuane

Nakon brojnih apela čelnici NFL-a i unija igrača razmatraju o eventuelnoj dozvoli korišćenja marihuane u medicinske svrhe.

SNIzvor: B92
Podeli
Photo by Jamie Squire/Getty Images
Photo by Jamie Squire/Getty Images

NFL i unija igrača su po prvi put pristali da zajedno rade na nekom projektu, a u pitanju je dozvola za igrače da konzumiraju marihuanu u medicinske svrhe, kako bi ublažili razne bolove i glavobolje.

Istraživanje će se vršiti na dva nova medicinska komiteta koje su zajedno oformili liga i unija igrača i to će takođe uticati na timska pravila što se tiče recepta za lekove i terapija za povređene igrače.

U poslednjih nekoliko godina veliki broj igrača je izrazio frustraciju zbog kazni koje su dobijali jer su njihovi doping testovi bili pozitivni na marihuanu, čak i kada igrači žive u državama u kojima je konzumacija marihuane legalna.

"Mislim da je ovo velika stvar, NFL i unija igrača zajedno rade na rešavanju problema. Mislim da ovo dokazuje da je zdravlje i bezbednost sportista na prvom mestu, što su obe organizacije više puta i poručile", rekao je šef medicinskog osoblja NFL-a, Alen Sils.