Nova vest
Ekipni sportovi

Utorak, 21.05.2019.

21:52

Ndamukong Su pojačao Bakse

Defanzivni tekl i bivši igrač NFL ekipe Los Anđeles Rems, Ndamukong Su, pojačaće Tampa Bej Bakanirse.

Izvor: SN

Autor: SN

Ndamukong Su pojačao Bakse
Photo by Sean M. Haffey/Getty Images

Samo jedan dan nakon što su Bakanirsi objavili raskid ugovora sa defanzivnim teklom i zvezdom odbrane Džeraldom Mekojem, pronašli su novo rešenje na DT poziciji i to veoma kvalitetno.

U pitanju je Ndamukong Su, jedna od većih zvezda sa ovogodišnje pijace slobodnih agenata i on je blizu potpisivanja jednogodišnjeg ugovora sa ekipom Tampe, kako kaže renomirani američki novinar Adam Šefter.

Su je svojevremeno bio drugi pik na NBA draftu, a te 2010. godine su ga pokupili Detroit Lajonsi i u njihovim redovima je pet puta zaslužio poziv na "Pro Boul", prošle godine je bio član Los Anđeles Remsa sa kojima je zabeležio i prvi nastup na Superbolu.

Njegovo iskustvo igranja u 3-4 i 4-3 šemi značiće mnogo defanzivnom koordinatoru Todu Boulsu, koji preferira igranje 3-4 odbrambene šeme, a i zanimljivo je to da je Su želeo da igra baš pod komandom Toda Boulsa.

Kada smo već kod zanimljivosti, Džerald Mekoj je 2010. godine izabran odmah iza Ndamukonga Sua i to od strane Tampe. Su u devet NFL sezona ima 56 obaranja kvoterbekova, čuvenih sekova, 166 udaraca kvoterbekova (veliki broj ilegalnih doduše) i 107 obaranja za gubitak jardi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve