Nova vest
Ekipni sportovi

Četvrtak, 18.04.2019.

12:23

Rasel Vilson postao najplaćeniji igrač u istoriji NFL

Kvoterbek Sijetl Sihoksa Rasel Vilson potpisao je najskuplji ugovor u istoriji NFL lige.

Izvor: B92

Autor:B92

Rasel Vilson postao najplaćeniji igrač u istoriji NFL

Vilson je potpisao novi četvorogodišnji ugovor sa Sijetlom vredan 140 miliona dolara, od čega je 107 miliona garantovano.

To znači da je ugovor 30-godišnjeg Vilsona vredan 35 miliona dolara godišnje, čime je pretekao kvoterbeka Grin Bej Pekersa Arona Rodžersa, koji godišnje prima 33,5 milion dolara, preneli su britanski mediji.

Osim toga, Vilson je dobio i rekordan bonus za potpis ugovora od 65 miliona dolara. Posle 11 sati pregovora Sijetl je od Vilsonovih zahteva uspeo da izbaci klauzulu protiv trejda.

"Želim da budem Sihok do kraja. Moj cilj je da igram 20 godina", rekao je Vilson, koji je 2014. godine osvojio Superbol sa Sihoksima.

On je za sedam godina u Sijetlu igrao šest puta u plej-ofu, 2014. godine osvojio je Superbol pobedom protiv Denver Bronkosa, a godinu dana kasnije Sihoksi su izgubili od Nju Ingland Petriotsa.

Vilson je upravi dao rok do ponedeljka da mu ponudi novi ugovor, ali je rekao da nikada nije želeo da igra za neki drugi klub. On je 2012. godine izabran kao 75. pik na draftu u trećoj rundi.

"Hteo sam da ostale ekipe zažale, a takav je moj mentalitet i danas. Nema boljeg mesta od Sijetla, sjajan grad sa sjajnim navijačima, najboljim na svetu i ovo je posebna stvar", rekao je Vilson.

Vilson je prošle sezone bacio 35 tačdauna uz samo 7 presečenih pasova što mu je najbolji učinak u NFL karijeri, a ukupno je osvojio 3.448 jardi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve
Mali fudbal

Sevaće munje u Zlatnoj ligi

Spektakularne i do kraja neizvesne mečeve gledali smo u poslednjem, 15. kolu ligaškog dela jubilarne 15. sezone Zlatne lige u malom fudbalu.

Zlatna liga i Zlatni kup

12:15

3 d

U fokusu

Vidi sve