Nova vest
Ekipni sportovi

Sreda, 13.02.2019.

17:55

Baltimor trejduje Džoa Flaka u Denver

Baltimor Rejvensi postigli su načelan dogovor sa Denver Bronkosima za trejd kvorterbeka Džoa Flaka.

Izvor: AK

Autor: AK

Baltimor trejduje Džoa Flaka u Denver
Foto: Getty Images

Kada posao bude kompletiran, Rejvensi će najverovatnije dobiti pika iz neke od "srednjih" runda drafta za MVP-ja 47. Superboula.

Flako je bio heroj Baltimora u januaru 2013, upravo protiv Denvera u čuvenom "Čudu na milji" (Mile High Miracle).

Bacio je pas od 70 jardi za tačdaun Džejkobija Džounsa minut pre kraja meča za izjednačenje, da bi Rejvensi slavili 38:35 posle dva produžetka i prošli u divizijsku rundu plej-ofa.

Potom su srušili i Nju Ingland Petriotse 28:13 u finalu AFC konferencije, a onda i San Francisko 49erse 34:31 u Superboulu uz 287 jardi i tri tačdaun pasa Flaka.

Flako je dobro naplatio ovaj Superboul, u martu 2013. je dobio šestogodišnji ugovor vredan 120 miliona dolara. Međutim, nikad nije više dostigao taj nivo igre.

Denver na raspolaganju ima dva pika četvrte runde drafta, jedan sopstveni, a drugi dobijen od Hjuston Teksansa u trejdu risivera Demarijuas Tomasa.

Ovaj dogovor znači i da su Rejvensi odlučili da se oslone na Lamara Džeksona kao startnog kvorterbeka.

Trejdom Flaka će uštedeti 10,5 miliona dolara u "seleri kepu", ali će ipak nositi 16 miliona $ "mrtvog" novca (koji se odnosi na igrača koji više nije u timu) u "kepu" za 2019.

U međuvremenu, Bronkosi rešavaju svoj najveći problem uoči najavljene vrteške kvorterbekova u predsezoni.

Očekuje se da timove promene Nik Fols, Rajan Tenehil, Tajrod Tejlor i Blejk Bortles, a nove lidere napada traže Džeksonvil Džeguarsi, Vašington Redskinsi i Majami Dolfinsi.

Trejd ne može biti zvanično procesuiran do kalendarskog početka nove NFL sezone, a to je 13. mart. Do tog datuma timovima je zabranjeno da komentarišu dogovore i njihove detalje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve