Nova vest
Ekipni sportovi

Ponedeljak, 04.02.2019.

00:00

Odbrana slomila, Brejdi dotukao Remse u Superboulu za zaborav!

Nju Ingland Petriotsi pobedili su Los Anđeles Remse 13:3 u 53. Superboulu i šesti put u istoriji postali šampioni, sve u poslednjih 17 godina.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Odbrana slomila, Brejdi dotukao Remse u Superboulu za zaborav!
Foto: Tanjug/AP Photo/Jeff Roberson

Petsi su do istorijske titule stigli u sezoni u kojoj je pet ekipa imalo bolji učinak u regularnom delu.

Meč u Atlanti je bio najneefikasniji Superboul u istoriji, u kojem smo videli samo jedan tačdaun i to tek u poslednjem kvartalu.

Nakon 50 minuta mučenja, za ljubitelje napadačkog fudbala, tokom kojih su dominirale dve impresivne odbrane uz katastrofalne nastupe najvećih ofanzivnih zvezda, SB je opravdao očekivanja tek u poslednjih deset minuta.

U trenucima kada se konačno probudio QB Remsa Džered Gof, jedna greška je skupo koštala tim iz Los Anđelesa, a onda kada je bilo najpotrebnije na scenu stupa Tom Brejdi i pokazao zašto je najveći svih vremena.

Živa legenda Petsa je uprkos najgorem nastupu u SB u karijeri odigrao jedan dobar "drajv" i rešio ceo meč za manje od tri minuta.

Vezao je Brejdi tri sjajna pasa u saradnji sa maestralnim Džulijusom Edelmanom i Robom Gronkovskim i doveo svoj tim na dva jarda od end-zone.

Ovaj redak poklon ne propušta Soni Mišel koji lako utrčava u end-zonu Remsa i donosi Petriotsima nedostižnih 10:3 na osam minuta pre kraja.

Remsi i Gof kreću u ključni napad, dobro kombinuje sa Kuksom, Rejnoldsom i Vudsom i tek drugi put na meču dolazi u situaciju da uzvrati TD.

Međutim, odbrana Petsa prelama meč, prvo Gilmor fantastičnom reakcijom sprečava Kuksa da uhvati loptu u end-zoni, a potom preseca naredni pas Gofa koji je loše reagovao pod pritiskom.

Petsi su iskusno potrošili preostalo vreme zahvaljujući odličnom trčanju Mišela i Burkheda, pa 70 sekundi pre kraja Stiven Gostkovski drugim fild-golom stavlja tačku na meč.

Petriotsi su osvojili šesti Superboul u svom 11. finalu, devetom u eri Brejdija i Beličika, a treći u poslednjih pet godina.

Nju Ingland se tako izjednačio sa Pitsburg Stilersima po broju titula, ali je nadmašio rivala po broju pobeda u plej-ofu sa 37.

U međuvremenu, Brejdi je postao najstariji QB osvajač Superboula, a Beličik najstariji trener šampion NFL.

Brejdi je meč završio sa 262 jarde (21/35) bez tačdauna uz intersepšn iz prvog pasa, dok je Soni Mišel istrčao 94 jarde i TD za pobedu.

Ipak, ključni igrač u igri Petsa na ovom meču bio je nezaustavljivi Džulijan Edelman koji je "vukao" Nju Ingland dok nijšta nije funkcionisao osvojivši 141 jard iz 10 hvatanja.

S druge strane, potpuno je podbacila zvanično najbolja ofanzivna linija sezone. Džared Gof je bacio 229 jardi uz presudni intersepšn, dok je Tod Gurli istrčao samo 35 jardi.

Šestu godinu u nizu ste Superboul mogli pratiti u tekstualnom prenosu B92, ovaj put u LIVE BLOGU:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

333 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve