Nova vest
Ekipni sportovi

Ponedeljak, 21.01.2019.

04:22

Magični Brejdi u devetom Superboulu!

Nju Ingland Petriotsi ponovo će igrati u Superboulu i opet najviše zahvaljujući možda i najboljem igraču svih vremena – Tomu Brejdiju.

Izvor: B92

Autor:B92

Magični Brejdi u devetom Superboulu!
Foto: Getty Images

Brejdi je još jednom predvodio Petriotse do velikog finala, pošto je njegov tim u finalu AFC konferencije savladao Kanzas siti Čifse sa 37:31 (31:31) posle produžetka.

Kvoterbek Patriota tako je nastavio da obara rekorde jer će deveti put igrati za Lombardijev trofej, dok će Nju Ingland 11. put učestvovati u najvećoj utakmici na svetu.

Ekipa Bila Beličika je bolje otvorila meč i posle prve četvrtine vodila 7:0, da bi na poluvremenu bilo 14:0 i tada se činilo da već imamo drugog finalistu. Međutim, tim iz Kanzasa nije tako mislio i načinio je veliki preokret u nastavku.

Blistao je Vilijams koji je uhvatio dva i istrčao jedan tačdaun, pa se u poslednji minut ušlo rezultatom 24:28 za domaćina.

Tada je viđena prava drama na "Erouhed stadionu" – Brejdi je bacio sjajno dodavanje za Gronkovskog i Petsi su došli nadomak end zone, posle čega je trčanjem Burkhed vratio prednost na njihovu stranu. Kanzas siti nije želeo da se preda i do kraja je izborio produžetak, pošto je Batker pogodio fild gol.

Sreća je ipak okrenula leđa Čifsima koji su izgubili podbacivanje i prednost prvog napada otišla je na stranu gostiju. Brejdi je još jednom potvrdio zašto je GOAT, dirigovao je napadima, a Burkhed izrastao u heroja novim trčanjem za veliko slavlje Petriotsa.

Tom Brejdi je meč završio sa 348 prebačenih jardi, jednim tačdaunom i dva intersepšna, a zapaženu partiju imali su Soni Mičel sa 113 istrčanih jardi i dva tačdauna i Reks Brkhed sa, takođe, dva tač dauna.

Kod Čifsa, Patrik Mahoums je prebacio 295 jardi, uz tri tač dauna, dok je Demijen Vlijams ostvario tri tač dauna.

Oni će igrati protiv Los Anđeles Remsa koji su eliminisali Nju Orleans Sejntse nakon kontroverzne završnice – 26:23 (23:23).

U noći između nedelje i ponedeljka oboren je i nesvakidašnji rekord u američkom fudbalu jer su finala obe konferencije završena posle produžetka.

Najveća utakmica u američkom fudbalu, 53. Superboul, biće igrana 3. februara u Atlanti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

94 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d