Nova vest
Ekipni sportovi

Nedelja, 13.01.2019.

09:30

NFL: Čifsi pregazili Koltse, Remsi "pretrčali" Kaubojse

Kanzas Siti Čifsi i Los Anđeles Remsi nisu dozvolili iznenađenja pa su se očekivano plasirali u konferencijska finala NFL plej-ofa.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

NFL: Čifsi pregazili Koltse, Remsi
Foto: Getty Images

Čifsi su do borbe za titulu u AFC stigli ubedljivim trijumfom nad Indijanapolis Koltsima 31:13.

Domaćin je bio posebno dominantan u prvom poluvremenu (24:7) u kojem je limitirao goste na manje od 30 osvojenih jardi, a Koltsi su do poena stigli samo zahvaljujući sjajnoj reakciji specijalnog tima prilikom jednog panta Čifsa.

Patrik Mahoms je bacio 278 jardi bez ijednog tačdauna, ali je bio jedan od čak četvorice Čifsa koji je istrčao po TD, uz Derela Vilijamsa, Tajrika Hila i Demijena Vilijamsa koji je osvojio 129 jardi.

S druge strane, Endru Lak je uspeo da baci jedan TD za Ti Vaj Hiltona uz 203 jarde, dok je prvi TD Koltsima doneo Zek Paskal vrativši blokirani pant u end-zonu Čifsa.

U međuvremenu, Remsi su savladali Dalas Kaubojse 30:22 za svoju prvu plej-of pobedu posle 14 godina.

Teksašani su dobro parirali najboljem timu NFC u regularnom delu sezone do sredine poslednjeg perioda kada je na scenu stupio Si Džej Anderson.

Remsi su bili na jard od end-zone Kaubojsa, ali im je ostao samo jedan pokušaj. Šon Mekvej je odlučio da se kocka.

Dao je loptu Andersonu koji se zatrčao direktno u levu dok mu je njegova ofanzivna linija krčila put ka end-zoni. Tako je doneo "Ovnovima" nedostižnih 30:15 i finale konferencije.

Anderson je istrčao dva TD i 123 jarde na meču, a sjajno ga je pratio i Tod Garli sa 115 jardi i TD u nezaustavljivoj igri Remsa trčanjem.

S druge strane, Dak Preskot je bacio 266 jardi i TD za Amarija Kupera, te istrčao još jedan, kao i Ezekijel Eliot, ali Kaubojsi nisu mogli dalje od divizijske runde.

Čifsi i Rmesi će rivale u finalima konferencija dobiti u nedelju uveče. Od 19.05 igraju Nju Ingland Petriotsi i L.A. Čardlersi, a od 22.40 Nju Orlenas Sejntsi i Filadelfija Iglsi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve
Mali fudbal

Sevaće munje u Zlatnoj ligi

Spektakularne i do kraja neizvesne mečeve gledali smo u poslednjem, 15. kolu ligaškog dela jubilarne 15. sezone Zlatne lige u malom fudbalu.

Zlatna liga i Zlatni kup

12:15

2 d

U fokusu

Vidi sve