Nova vest
Ekipni sportovi

Ponedeljak, 31.12.2018.

11:10

NFL: Petriotsi opet slobodni, Iglsi se provukli u plej-of

U poslednjoj nedelji regularnog dela NFL sezone mesto u plej-ofu izborili su Filadelfija i Indijanapolis, dok je Nju Ingland opet preskočio "vajld kard" vikend.

Izvor: AK

Autor: AK

NFL: Petriotsi opet slobodni, Iglsi se provukli u plej-of
Foto: Getty Images

Aktuelni šampioni Iglsi su u odlučujućem meču sezone pregazili Vašington Redskinse 24:0 i izborili duel sa Čikago Bersima u prvoj rundi plej-ofa.

Niks Fols bacio je dva tačdauna za devetu pobedu Iglsa koje čeka tim koji je protekle jeseni zabeležio 12 trijumfa, posednji nad Minesotom 24:10 uz dva tačdaun trčanja Džordana Hauarda.

Koltsi su do plej-ofa stigli trijumfom nad Tenesi Tajtensima 33:17 uz tri tačdauna Endrua Laka i jedan Marlona Meka koji je skupio i 119 jardi.

Indijanapolis u "vajld kard" nedelji čeka duel sa Hjuston Teksansima koji su osvojili Jug AFC pobedom nad Džeksonvilom 20:3.

Dešon Votson nije bacio nijedan TD, ali je istrčao jedan, kao i Lamar Miler. Preostala dva para "vajld kard" nedelje čine Čardžers – Rejvens i Sihoks – Kaubojs.

Čardžersi su u poslednjem meču ove godine pobedili Denver Bronkose 23:9, uprkos dva intersepšna Filipa Riversa.

Rejvensi su osvojili Sever tesnim trijumfom nad Klivlend Braunsima 26:24 uz dva trčanja Lamara Džeksona.

Sijetl je do petog mesta u NFC stigao trijumfom nad Arizonom 27:24, uz jedan TD pas Rasela Vilsona i po jedno trčanje Karsona i Dejvisa.

S druge strane, Kardinalsi su 13. porazom "osvojili" poslednje mesto i pravo na izbor prvog pika na predstojećem NFL draftu.

Sihoksi su do susreta sa Kaubojsima stigli trijumfom Dalasa nad Džajantsima 36:35 posle četiri tačdauna Daka Preskota.

Jedanaestu godinu u nizu Nju Ingland je slobodan u prvoj nedelji. Petriotsi su deklasirali divizijskog rivala Njujork Džetse 38:3 uz četiri TD Toma Brejdija za drugo mesto u AFC.

Petsi su zabeležili pobedu manje od Kanzas Siti Čifsa koji su u nedelju deklasirali Ouklend Rejderse 35:3.

Slobodni prvu nedelju na NFC su Los Anđeles Čardžersi i Nju Orleans Sejntsi.

Remsi su u sjajnom meču savladali San Francisko 49erse 48:32 uz četiri TD pasa Džareda Gofa, dok su Sejntsi poraženi u poslednjem meču od Karoline 33:14, ali su odmorili Drua Brisa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve