Nova vest
Ekipni sportovi

Ponedeljak, 03.12.2018.

16:45

Čifsi "gaze" i bez Hanta, Garli "nosi" moćne Remse

Kraj serije Sejntsa, nastavak dominacije Čifsa, Čardžersa, Remsa i Teksansa obeležio je 13. vikend NFL sezone.

Izvor: AK

Autor: AK

Čifsi
Foto: Getty Images

U derbiju vikenda Los Anđeles Čardžersi su potvrdili da su kandidat za Superboul fantastičnim preokretom u drugom poluvremenu za pobedu u Pitsburgu 33:30.

Čardžersi su gubili 23:7 posle prva dva kvartala, da bi u drugom postigli tri TD po jedan pasom, trčanjem i sjajnim vraćanjem panta Dezmonda Kinga za 73 jarda.

Filip Rivers je bacio dva TD, dok je Džastin Džekson istrčao jedan. Stilersima nisu pomogla dva TD trčanja Džejmsa Konera koji se usput i povredio.

Uprkos skandalu sa svojim ključnim trkačem Karimom Hantom, Kanzas Siti je nastavio da "gazi" pa je nadigrao Rejderse u Ouklendu 40:33.

Dominirao je Patrik Mahoms sa četiri bačena tačdauna, dva za Trevisa Kelcea, dok Rejdersima nisu pomogla tri TD pasa Dereka Kara.

Tod Garli predvodio je Remse sa 132 jarde i dva istrčana TD za laganu pobedu u Detroitu 30:16 kojom je tim iz Los Anđelesa zvanično osvojio titulu na Zapadu NFC drugu sezonu u nizu.

Sijetl je ostao u užoj konkurenciji za plej-of u NFC impresivnom pobedom nad San Franciskom 43:16. Zablistao je Rasel Vilson sa četiri TD pasa od svojih 11 kompletiranih, a dva je uhvatio Džeron Braun, ali je u centru pažnje ipak bio Ričard Šerman koji je posle dosta godina sada bio rival Sihoksima.

Džejms Develin istrčao je dva tačdauna iz četiri pokušaja u kojima je skupio svega pet jardi za trijumf Nju Inglanda nad Minesotom 24:10. To je jubilarna 250. pobeda Bila Beličika na kormilu Petriotsa.

Na otvaranju vikenda Kaubojsi su savladali Sejntse 13:10 okončavši seriju tima iz Nju Orleansa od deset uzastopnih pobeda.

Odbrana Baltimora je dominirala protiv Atlante za 26:16, a jedini TD u trećoj uzastopnoj pobedi Rejvensa izborio je Lamar Džekson trčanjem.

Dak Preskot je bacio jedini tačdaun Kaubojsa do Ezekijela Eliota, ali je presudna bila odbrana Teksašana koja je ograničila favorita za MVP-ja sezone Drua Brisa na svega 127 jardi uz TD i jedan intersepšn.

S druge strane, svoju seriju je na 9-0 popravio Hjuston trijumfom nad Klivlendom 29:13, a istakao se Kaimi Feibrairn sa pet fild-golova, dok je Zek Kaningem vratio intersepšn za TD.

Džajantsi su se kasno probudili i iznenadili Berse 30:27 posle produžetka za četvrti trijumfa sezone, fild-golom Oldrika Rosasa sa 44 jarde.

Ilaj Mening je bacio tačdaun do Odela Bekama, koji mu je ipak ukrao slavu trik akcijom u kojoj je zasenio dvostrukog SB šampiona TD pasom za Rasela Šeparda od 49 jardi.

Bekam je drugi put u sezoni bacio TD od preko 40 jardi, dok Mening nema nijedan te dužine.

U duelu otpisanih Arizona je šokirala Grin Bej 20:17 na Lembo fildu, gde je Čejs Edmonds istrčao dva TD.

Rajan Tenehil je bacio tri tačdauna za pobedu Majamija nad divizijskim rivalom Bafalom 21:17, dok je Filip Lindzej istrčao dva TD za treću uzastopnu pobedu Denvera koji je savladao Sinsinati 24:10.

U žestokom duelu dve odbrane Džeksonvil je pobedio Indijanu sa "mršavih" 6:0, dok je Džejms Vinston bacio dva TD za trijumf Tamba Beja nad Karolinom 24:17.

Nakon očajnog starta meča Tenesi je uz dva TD pasa Markusa Mariote preokrenuo 0:10 za pobedu nad Njujork Džetsima 26:22.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve