Nova vest
Ekipni sportovi

Nedelja, 18.03.2018.

23:33

SAAF: Obrenovčanima napredak važniji od rezultata

Predsednik KAF Hoks Smederevo Stefan Ljumobić istakao je uoči nove sezone u srpskom američkom fudbalu da klub nema konkretne rezultatske ciljeve, već napredak.

Izvor: B92

Autor:B92

SAAF: Obrenovčanima napredak važniji od rezultata
Foto: Thinkstock

Ljumović kao glavni adut svog tima ističe uigran sastav koji je godinama na okupu.

"Igrači se međusobno dobro poznaju, imaju znatno više iskustva a svojim radom u pripremnom periodu su pokazali veliku želju i motiv da u ovoj sezoni pokažu da mogu znatno više. Posle dve sezone provedene u požarevačkim "Pastuvima" u tim se vratio Strahinja Šmigić (OL), a u prvotimca je promovisan kadet Srđa Ilić (OL). Pored tima koji je ostao na okupu, posebno nas raduje i činjenica da sve više momaka želi da nam se pridruži. Tako će se po prvi put u ovom sportu oprobati Uroš Matić (WR), Dejan Rašić (RB), Zoran Živković (DL), Nemanja Nedić (OL) i Stefan Jovanović (OL)", rekao je Ljumović.

Glavni trener Filip Janković debituje u toj ulozi, a takođe obavlja i uloge ofanzivnog i defanzivnog koordinatora. Pozicioni treneri su ujedno i igrači tima, Strahinja Smigić je zadužen za liniju, Ivan Pantić za lajnbekere i raninbekove. Đorđe Radonjić radi sa defanzivnim bekovima dok je Jovan Čanić zadužen za hvatače.

"Odigran je jedan meč u okviru priprema, sa požarevačkim "Pastuvima". Ono što smo želeli od tog susreta smo i ostvarili, uverili smo se u kakvoj smo formi pred početak prvenstva i uočili greške koje ćemo pokušati da popravimo do prvog kola", kaže predsednik kluba.

Momci iz Obrenovca neće biti opterećeni nikakvim rezultatom u predstojećoj sezoni.

"Ciljevi nisu vezani za sam takmičarski rezultat, vec za kvalitet igre. Cilj nam je da kvalitet nase izvedbe u svakoj utakmici bude bolji nego na prethodnoj, odnosno da unapređujemo svoju igru kako vreme prolazi. To je jedan proces koji zahteva dosta rada i posvećenosti ali očekujem da će se rezultati tog rada u jednom trenutku materijalizovati i na terenu. Takođe, trenutno se nalazimo i u jednom delikatnom trenutku u kojem pokušavamo da promenimo kulturu ovog tima, i da stvorimo pobednički mentalitet u glavama igrača, nakon jednog malo slabijeg perioda u kom se tim nalazio. Od početka priprema se sve odvija u tom smeru, tako da mislim da smo izuzetno napredovali i ako nastavimo u tom ritmu mislim da možemo da iznenadimo i nadmasimo neka ovogodišnja očekivanja", kaže Ljumović.

U prvom kolu narednog vikenda Jastrebovi gostuju Piratima u Zemunu.

"S obzirom da je Zemun odneo pobedu prethodne sezone, uloga favorita pripada njima iako svakako očekujem da pružimo bolju igru nego u našem prošlom susretu. Znam da poseduju mlad tim, koji je željan dokazivanja i da su kvalitetno radili u pripremnom periodu zajedno sa prvoligašem Plavim Zmajevima. Sigurno im je prilika da treniraju sa iskusnim igračima iz "Zmajeva" dodatno unapredila igru, tako da izuzetno poštujemo našeg protivnika, ali se ne plašimo. Daćemo svoj maksimum, a za koliko će to biti dovoljno ćemo se vrlo brzo uveriti", zaključio je prvi čovek Hoksa.

U Trećoj ligi Srbije ove sezone igraće šest ekipa, dve manje nego prošle godine. Finalni meč zakazan je 16/17. juna, a pobednik tog deula izboriće direktan plasman u viši rang naredne godine.

U odnosu na prošlu godinu, od takmičenja su odustale ekipe iz Bečeja i Niša – Vidre i Imperatori. Klek i Kraljevo su se preselili u Drugu ligu Srbiju, a "novi" timovi dolaze iz Vršca i Pančeva.

Naime, Lavovi su prošle godine pauzirali u seniorskoj tackle konkurenciji, a ove se vraćaju, dok su Panteri uputili molbu komesaru za takmičenje da se umesto u najvišem rangu ove sezone takmiče u Trećoj ligi Srbije zbog podmlađene ekipe.

Sistem takmičenja

Kako su sve ekipe geografski relativno blizu jedna druge, nije postojala potreba razdvajanja u dve grupe, kao prošle godine, te će svi igrati jednokružno, svako sa svakim.

Kada se okonča ligaški deo prvenstva, prve četiri ekipe igraće u polufinalu, a pobednici tih duela sastaće se u finalu. Pobednik Treće lige Srbije iduće godine igraće u višem rangu, dok će vicešampionska ekipa igrati baraž meč za popunu Druge lige Srbije s petoplasiranim timom iz tog ranga.

Kalendar takmičenja

Treća liga Srbije počinje 24/25. marta, a nakon odigranih pet kola, regularni deo sezone okončaće se 26/27. maja. Polufinala, finale i baraž igraće se tokom juna.

Prvo kolo, 24/25. mart:
Sharks – Lavovi
Bedemi – Panthers
Pirates – Hawks

Drugo kolo 14/15. april:
Lavovi – Hawks
Panthers – Pirates
Sharks – Bedemi

Treće kolo 28/29. april:
Bedemi – Lavovi
Pirates – Sharks
Hawks – Panthers

Četvrto kolo 12/13. maj:
Lavovi – Panthers
Sharks – Hawks
Bedemi – Pirates

Peto kolo 26/27. maj:
Pirates – Lavovi
Hawks – Bedemi
Panthers – Sharks

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve