Nova vest
Ekipni sportovi

Nedelja, 18.03.2018.

23:51

SAAF: Bedemi iz Smedereva ciljaju viši rang

Kapiten KAF Bedemi Smederevo Blagoje Perić i Nemanja Pavlović istakli su za B92 da je cilj njihovog tima plasman u viši rang srpskog američkog fudbala.

Izvor: AK

Autor: AK

SAAF: Bedemi iz Smedereva ciljaju viši rang
Foto: SAAF

Bedemi će se i ove sezone takmičiti u Trećoj ligi uz Ajkule iz Šapca, Pirate iz Zemuna, Jastrebove iz Obrenovca, Pantere iz Pančeva i Lavove iz Vršca.

"Očekivanja od ove sezone je ulazak u plej-of, zatim finale i nadamo se pozitivnim ocenama i ulasku u viši rang. Došlo je dosta novih momaka, što iskusnih što onih koji se sastaju prvi put sa ovim sportom i ne mogu se smatrati pojačanjima ali su svakako dobra podloga za budućnost kluba. Trenutno imamo registrovanih 50 igrača i očekujemo da do početka sezone registrujemo još četvoricu igrača. Jedan smo od klubova sa najviše registrovanih igrača i na osnovu utreniranosti istih očekujemo dobre rezultate", kaže Perić, jedan od kapitena Bedema.

Prvu utakmicu KAF Bedemi Smederevo igraju kao domaćini sa Pantersima iz Pančeva, u nedelju 25. marta.

"Ekipa je bila dugogodišnji prvoligaš tako da će biti veoma zanimljiva utakmica iz prostog razlga pto je prva u sezoni tako da nema povređenih igrača i svi će dati sve od sebe s obe strane. Nama je motivacija baš to što su oni bivši prvoligaši što nam daje podsticaj da odigramo dobru utakmicu sa njima, poučeni sa starta prošle sezone kada smo odigrali takođe prvu utakmicu u ligi sa bivđim prvoligađima i uz motivaciju i dobru organizaciju na terenu pobedili Imperatore iz Niša", ističe Pavlović.

U Trećoj ligi Srbije ove sezone igraće šest ekipa, dve manje nego prošle godine. Finalni meč zakazan je 16/17. juna, a pobednik tog deula izboriće direktan plasman u viši rang naredne godine.

U odnosu na prošlu godinu, od takmičenja su odustale ekipe iz Bečeja i Niša – Vidre i Imperatori. Klek i Kraljevo su se preselili u Drugu ligu Srbiju, a "novi" timovi dolaze iz Vršca i Pančeva.

Naime, Lavovi su prošle godine pauzirali u seniorskoj tackle konkurenciji, a ove se vraćaju, dok su Panteri uputili molbu komesaru za takmičenje da se umesto u najvišem rangu ove sezone takmiče u Trećoj ligi Srbije zbog podmlađene ekipe.

Sistem takmičenja

Kako su sve ekipe geografski relativno blizu jedna druge, nije postojala potreba razdvajanja u dve grupe, kao prošle godine, te će svi igrati jednokružno, svako sa svakim.

Kada se okonča ligaški deo prvenstva, prve četiri ekipe igraće u polufinalu, a pobednici tih duela sastaće se u finalu. Pobednik Treće lige Srbije iduće godine igraće u višem rangu, dok će vicešampionska ekipa igrati baraž meč za popunu Druge lige Srbije s petoplasiranim timom iz tog ranga.

Kalendar takmičenja

Treća liga Srbije počinje 24/25. marta, a nakon odigranih pet kola, regularni deo sezone okončaće se 26/27. maja. Polufinala, finale i baraž igraće se tokom juna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve