Nova vest
Ekipni sportovi

Ponedeljak, 11.12.2017.

11:40

Superligaši, smeta vam malo snega? (FOTO)

Svake zime i proleća srpski fudbal ima jedan veliki problem – sneg. Nije bitno da li je to 5 ili 50 centimetara, ne može da se igra.

Izvor: AK

Autor: AK

Superligaši, smeta vam malo snega? (FOTO)
Foto: Getty images

Pomoslite, naravno, zašto bi se mučili u takvim užasnim uslovima, a onda prebacite kanal i pogledate neku od utakmica američkog fudbala (NFL) tokom decembra.

Takav slučaj je bio u nedelju, dok su se Napredak i Partizan mučili u blatu "Pod Bagdalom" zbog nekoliko cm snega, u Bafalu su Bilsi i Koltsi vodili žestoku bitku u pravim smetovima.

I to ne samo da su igrali tokom regularnih 60 minuta, što je u realnosti oko tri sata, nego su igrali i produžetak. Na kraju je bilo 13:7 za domaće Bilse, a junak je bio Lišon Mekoj koji je istrčao 156 jardi (oko 142 metra) iz 32 nošenja i jedan tačdaun.

Znači, moguće je trčati po snegu, i to čak i dok nekoliko mišićavih stokilaša te juri da te pokupi poput šlepera. Evo kako izgleda američki fudbal po snegu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve