Nova vest
Ekipni sportovi

Ponedeljak, 11.12.2017.

08:30

NFL: Gorak trijumf Iglsa, Big Ben razbio Rejvense

Četrnaesti vikend NFL sezone obeležile su pobede Filadelfije, Pitsburga, Karoline, Detroita, Kanzas Sitija...

Izvor: AK

Autor: AK

NFL: Gorak trijumf Iglsa, Big Ben razbio Rejvense
Foto: Getty images

Iglsi su trijumfom u Los Anđelesu nad Remsima 43:35 osvojili Istok NFC i izborili mesto u plej-ofu, ali su verovatno ostali bez Karsona Venca do kraja sezone.

Kandidat za MVP nagradu je povredio koleno tokom trećeg perioda, a u Iglsima strahuju da je pokidao prednji ukršteni ligament. Venc je bacio 291 jard i četiri tačdauna, dva za Treja Bartona, pre nego što se povredio u Kaliforniji.

S druge strane, Ben Rotlisberger i u 35 godini postavlja nove standarde za kvorterbekove. Big Ben je bacio 506 jardi uz dva tačdauna, 213 za Antonija Brauna, a jedan za Leveona Bela koji je istrčao još dva za veliki trijumf Stilersa nad omraženim rivalom Rejvensima 39:38.

Baltimor je u spektakularnom okršaju za titulu Severa AFC preokrenuo 0:14 serijom 31:6, ali su Stilersi postigli dva tačdauna uz dva fild-gola za veliki trijumf.

Veče je obeležila i pobeda Pantersa nad Vajkingsima 31:24 za prvi poraz Minesote posle osam uzastopnih pobeda. Nezaustavljiv je bio Džonatan Stjuart sa 103 jared i tri istrčana tačdauna, dok je Kem Njutn bacio i istrčao po jedan uz ukupno 212 jardi.

Dominirala je i odbrana Pantersa koja je šest puta sekovala Kejsa Kinama i naterala ga na tri greške, čime su Vajkingsi ostali bez "overe" titule na Severu NFC (10-3).

Metju Steford je bacio 381 jard sa povređenom rukom i te servirao Metu Prateru fild-gol sa 46 jardi za pobedu Lajonsa nad Bakanirsima 24:21 i opstanak u borbi za plej-of. Pekersi su jedva, tek posle produžetka, savladali Braunse 27:21 za 13. uzastopni poraz rivala, a svoju sedmu pobedu i nastavak nade o plej-ofu.

Čifsi su predvođeni Karimom Hantom sa 116 jardi i tačdaunom svladali Rejderse 26:15 za kraj serije od četiri poraza, te tek drugu pobedu u poslednjih osam mečeva, što im je bilo dovoljno da ostanu izjednačeni sa Čardžersima na deobi prvog mesta na Zapadu AFC.

Čardžersi su nadigrali Redskinse 30:13 uz 319 jardi i dva tačdauna Filipa Riversa za četvrtu uzastopnu pobedu koja ih je dovela na korak od doigravanja.

U mečevima bez većeg takmičarskog značaja, Džimi Garopolo je bacio 334 jarde i tačdaun za u drugoj uzastopno pobedi Najnersa, sa 26:16 protiv Teksansa, dok je ruki Mičel Trubiski istrčao i bacio po TD za trijumf Bersa nad Bengalsima 33:7 i kraj serije od pet poraza. Još veću seriju poraza, osam, prekinuli su Bronkosi trijumfom nad Džetsima 23:0.

Lišon Mekoj je istrčao 156 jardi i tačdaun od 21 jarda u drugom minutu produžetka za pobedu Bilsa nad Koltsima 13:7 u snežnoj mećavi u Bafalu, dok je u meču za koji se uoči sezone očekivalo da odlučuje o tituli Istoka NFC, Dak Preskot bacio tri tačdauna za pobedu Kaubojsa nad najvećim rivalom Džajantsima 30:10.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve
Mali fudbal

Sevaće munje u Zlatnoj ligi

Spektakularne i do kraja neizvesne mečeve gledali smo u poslednjem, 15. kolu ligaškog dela jubilarne 15. sezone Zlatne lige u malom fudbalu.

Zlatna liga i Zlatni kup

12:15

3 d

U fokusu

Vidi sve