Nova vest
Ekipni sportovi

Ponedeljak, 03.02.2014.

08:43

Malkolm Smit, heroj Superboula

Lajnbeker Sijetla Malkolm Smit proglašen je za najkorisnijeg igrača 48. Superboula, ali to nije njegovo najveće ostvarenje u životu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Smit naime boluje od ahalazije, što je stanje koje ima u proseku jedan na 100.000 ljudi.

Zbog ahalazije Smit mora da jede ekstremno sporo sa posebnom tehnikom žvakanja. Njemu je ahalazija dijagnostifikovana 2009. godine kada je smršao više od 15 kilograma i bila mu je ugrožena NFL karijera.

"On se borio sa dosta stvari sa kojima obični momci ne moraju da se bore. Teško je. Gledam ga kako jede i zabrinut sam. On mora drugačije da žvaće hranu, mora više da žvaće, da pije više tečnosti. On u svom telu ima cevčice, nije mu lako. On ovo zaslužuje više od bilo koga drugog. On je sada velika inspiracija“, rekao je njegov brat Stiv Smit koji je takođe osvojio Superboul, 2008. godine sa Njujork Džajantsima.

Smit je u drugoj deonici duela Sijetal – Denver presekao pas Pejtona Meninga, istrčao nazad 69 jardi za tačdaun (22-0) i tako praktično odlučio Superboul.

"Nikada nisam želeo da moje stanje utiče na moju karijeru. Imao sam sreće da budem okružen odličnim lekarima koji su mi pomogli da se izborim sa time i zahvalan sam im na tome“, rekao je Malkolm Smit.

Smit nije bio jedini heroj 48. Superboula, ranije smo vas upoznali sa neverovatnom pričom Derika Kolmena.

Inače. Sijetl Sihoksi su osvojili Superboul savladavši Denver Bronkose sa 43:8.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve