Softbol iznad korone

Sezona softbola u Srbiji, ove godine je kao i u svim sportovima zbog pandemije koronavirusa imala puno prekida.

SNIzvor: B92, zvanični sajt
Podeli
Foto: Softballsavez Beograd
Foto: Softballsavez Beograd

Ipak, bolja situacija u poslednja dva meseca donela je i nekoliko održanih kampova i turnira.

Poslednji je oržan tradicionalni Trofej Beograda u softbolu, 14 po redu. Na sjajnom terenu u Ripnju snage su odmerili klubovi Svet sporta scorpions (Beograd), Voša (Novi Sad) i 4 lava (Inđija).

Odigrano je pet utakmica, u disciplini softbol slou puč, a u finalnom duelu ,,4 lava,, su osvojili turnir pobedivši favorizovane goste iz Novog Sada. Medalje u Ripnju delio je Novica Todosijević, predstavnik Sekretarijata za sport i omladinu Beograda, koji je finansirao ovaj turnir.

Tokom prethodna dva meseca održan je veliki kamp na Zlatiboru, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta, na kom je radilo deset dečaka i 14 devojčica iz raznih delova Srbije. Uslovi za rad bili su odlični a uspeh u karijeri sportistima je poželeo i Nikola Novaković, direktor Sportskog centra Zlatibor.

Oživelo je i u Vojvodini. Kamp u Adi sproveli su članovi kluba "4 Lava" iz Inđije, dok je program "Olimpijski sportovi mogu zajedno" sproveo Softbol savez Vojvodine. Ovi programi ne bi mogli biti realizovani bez pomoći Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu.

Ukoliko epidemiološka situacija dozvoli u planu je sprovođenje još jednog kampa, završni mečevi Prvenstva Srbije kao i učešće na Sajmu sporta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.