Nova vest
Ekipni sportovi

Sreda, 29.04.2020.

20:45

"Pobedio sam rak! Mnogo sam srećan"

Trej Mansini, američki bejzbol igrač, ispričao je kako je pobedio rak debelog creva i da je zbog toga izuzetno srećan.

Izvor: SN

Autor: SN

Photo by Duane Burleson/Getty Images

Mansini je rođen 28. marta 1992. godine i trenutno je igrač Baltimor Oriolsa.

Mansini je kao jako mlad momak dobio rak debelog creva i uspeo je da ga pobedi, a sve to je ispričao za "PlayersTribune".

"Mnogo volim prolećne treninge i svake godine se rado odazivam istim. Tako sam jednog dana uzeo palicu i krenuo sa treningom da bih se jako brzo umorio i prosto sam odmah bio svestan da nešto nije u redu", počeo je priču mladi Trej.

Zbog bolova i krvi u stolici otišao je kod lekara kako bi odradio testove da vidi šta tačno nije bilo u redu.

"Doktori su mi rekli da moji rezultati baš i nisu najbolji i da im je potreban drugi uzorak krvi. Kada su uradili testove po drugi put videli su da mi je gvožđe još manje i rekli da sam najverovatnije oštetio trbušni mišić, ali se sumnja i na rak debelog creva. Rekao sam da to nema šanse da se desi jer imamo samo 27 godina, mom ocu su to pronašli kada je imao 58. Stavili su me pod totalnu anesteziju i kada sam se probudio moja devojka je sedela pored kreveta i stiskala mi ruku, potom su došli doktori i objašnjavali joj šta mi se dešava. Odmah sam znao o čemu se radi. Ona je bila vrlo pribrana i pozvala je moje roditelje kako bi ih obavestila"

Trej kaže da ga je smirivala činjenica da je još uvek mlad momak i da može da pobedi sve.

"Mislio sam da to meni ne može da naudi jer sam mlad i jak, a onda sam dobio informaciju da su mi creva začepljena i da mi je konstatovana treća faza raka debelog creva, pa sam ubrzo krenuo na terapije. Pobedio sam rak i mnogo sam srećan!", kaže Trej Mansini.

Kompletnu priču možete pročitati OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve