Nova vest
Ekipni sportovi

Ponedeljak, 29.10.2018.

11:15

Dominiraju bejzbolom – Boston Red Soksi osvojili Svetsku seriju

Ekipa Boston Red Soksa pobedila je Los Anđeles Dodžerse 5:1 u petom meču finala plej-ofa bejzbol MLB lige i tako deveti put osvojila Svetsku seriju.

Izvor: AK

Autor: AK

Dominiraju bejzbolom – Boston Red Soksi osvojili Svetsku seriju

Stiv Pirs je proglašen za najkorisnijeg igrača (MVP) Svetske serije nakon dva "hum-rana" u odlučujućoj pobedi na stadionu Dodžersa.

Po "hum-ran" su postigli još Muki Bets i Džej Di Martines za trijumf Red Soksa od 4-1 u seriji.

"Odrasteš sanjajući da budeš deo nečega ovakvog. Ovo je bilo životno putovanje. Biti ovde je pravo ostvarenje sna", rekao je MVP Pirs.

Red Soksi su oborili rekord franšize sa 108 pobeda u 162 utakmice regularne sezone i nastavili dominaciju u Svetskoj seriji četvrtom titulom u poslednjih 15 godina (2004, 2007, 2013, 2018).

S druge strane, Dodžersi su poraženi drugi put u finalu Svetske serije pa su dodatno produžili post bez titule koji traje od 1988.

Jedinu pobedu u Svetskoj seriji ove sezone ostvarili su u najdužem meču u istoriji finala MLB, čime su smanjili vođstvo Red Soksa na 2-1, ali su odmah posle toga izgubili dva meča.

"Svesni smo da može da pobedi samo jedan tim, ali mnogo boli kada dođeš do samog kraja i budeš drugi",
rekao je bacač Dodžersa Klejton Keršou.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve