Nova vest
Fudbal

Petak, 04.03.2016.

10:04

UEFA: Bio je penal za Partizan

Sudijska komisija Evropske fudbalske unije (UEFA) procenila je da je Partizan bio oštećen za penal na 150. ‘večitom derbiju’ sa Crvenom zvezdom.

Izvor: JT

Autor: JT

UEFA: Bio je penal za Partizan
Starsportphoto

Kako prenose “Večernje novosti”, Fudbalski savez Srbije se obratio Sudijskoj komisiji UEFA sa molbom da pošalje stručno mišljenje o spornim detaljima sa 150. derbija, koji je odigran proteklog vikenda.

Prema dokumentu, u koji su “Večernje novosti” imale uvid, a koji je potpisalo više stručnjak, jasno je da je Komisija procenila da je Partizan oštećen za penal, ali i da mu je bio poništen regularan gol u 46. minutu jer nije bilo ofsajda.

Uprkos takvom viđenju od strane UEFA, Sudijska komisija je donela potpuno drugačiji zaključak – da je sudija Vlado Glođović doneo ispravnu odluku da ne svira jedanaesterac za Partizan. Ipak, procenjeno je da je jedan od pomoćnih arbitara oštetio ‘crno-bele’ pokazavši da je bio ofsajd, iako nije bilo nedozvoljene pozicije u toj situaciji.

Prema pisanju “Večernjih novosti”, dokument iz UEFA je naišao na neodobravanje jednog, za sada neimenovanog člana Sudijske komisije FSS , koji se usprotivio takvom razvoju događaja.

Uz sve to, desilo se da nijedan od članova Sudijske komisije nije želeo da stavi potpise na svoje konačne odluke kada su saznali da će saopštenje sa sastanka da se pojavi u javnosti posle logičnog i velikog pritiska novinara i sportske javnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

296 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve