Kanada preko Rusije do finala Dejvis kupa!

Muška teniska reprezentacija Kanade plasirala se u finale Dejvis kupa, pošto je posle velike borbe pobedila Rusiju – 2:1.

Izvor: Z.K/PT

Subota, 23.11.2019.

10:20

Kanada preko Rusije do finala Dejvis kupa!
(Photo by Alex Pantling/Getty Images)

Odlučujući bod Kanađanima doneo je dubl Vasek Pospišil/Denis Šapovalov koji je nakon drame i tri seta pobedio Karena Hačanova i Andrej Rubljov.

Kanada će u finalu igrati protiv bolje reprezentacije iz duela Španija – Velika Britanija.

Rusi nisu uspeli da ponove isti scenario kao i protiv Srbije. Bili su veoma blizu, ali su ovoga puta poraženi u taj-brejku trećeg seta. Odlično Hačanov i Rubljov otvorili 13. gem, međutim Šapovalov i Hačanov su uspeli da se vrate.

Na kraju, rezultatom 6:3, 3:6, 7:6 (5) dolaze do pobede i velikog uspeha.

Posle odigranih singlova nismo imali pobednika, pošto je Rubljov savladao Pospišila, a Šapovalov je bio bolji od Hačanova. To je značilo da će dubl ponovo odlučiti.

Viđena je velika borba, sjajan tenis na obe strane, a na kraju Pospišil i Šapovolov donose trijumf Kanađanima.

Sve detalje mogli ste da pratiti uz naš LIVE BLOG.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: