Kontroverza uzdrmala DK; Đoković: Zašto je to dozvoljeno?

Teniseri Kanade izazvali su veliku kontroverzu predajom meča na Dejvis kupa, koju je prokomentarisao i Novak Đoković.

Izvor: LN

Četvrtak, 21.11.2019.

10:04

Kontroverza uzdrmala DK; Đoković: Zašto je to dozvoljeno?
Photo by Alex Pantling/Getty Images

Naime, Denis Šapovalov i Vasek Pospišil su Kanadi doneli pobedu nad SAD i poslali je u četvrtfinale.

Pobeda nad Amerikancima obezbedila im je prvo mesto Grupe F, pošto su prethodno savladali i Italiju, ali se onda desio sporni momenat.

Kapiten Kanađana Frenk Dančević je odlučio da preda dubl meč koji je samim tim okončan sa predajom od 6:0, 6:0 u korist Amerikanaca.

To nije imalo uticaj na pobednika Grupe F, ali je moglo da ima uticaj na plasman SAD i odnos sa drugim ekipama, pošto bi ta reprezentacija bila u povlašćenom položaju u borbi za jednu od dve najbolje drugoplasirane ekipe iz svih šest grupa.

Kanađani su time poklonili protivniku set-količnik od 2-0 i gem-količnik od 12:0, ali ni to nije pomoglo, s obzirom da su SAD pobedile Italiju sa 2-1, što im nije bilo dovoljno za potencijalni plasman dalje.

Novak Đoković je prokomentarisao potez selekcije Kanade.

"Meni se to lično ne sviđa. To ne bi trebalo da bude dozvoljeno. Razumem da je Kanada (u tom trenutku) već prošla. Možda su hteli da odmore igrače za četvrtfinale i nastavak turnira?", zapitao se Đoković i nastavio:

"Ipak, to mi ne deluje pošteno - da neka ekipa na poklon dobije 6:0, 6:0 jer u tom trenutku ide na megdan Italiji".

Sa Novakovim stavom usaglasila se većina teniske javnosti, ujedno i Endi Mari.

"To nije dobra stvar. Jedna od pozitivnih stvari (novog Dejvis kupa) je ta što u grupi nema nebitnih mečeva, svi dueli su uživo. Za Kanadu je taj meč u teoriji bio nebitan jer su već prošli dalje, ali je on imao velike implikacije na ostale ekipe koje su imale šansu da budu drugoplasirane", istakao je Mari.

Kanada se u četvrtfinalu sastaje sa Australijom, u četvrtak od 18 časova, dok se ostali četvrtfinalni dueli igraju u petak.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: