Nova vest
Tenis

Četvrtak, 14.11.2019.

16:39

"Možemo da ispadnemo u grupi, ali i da osvojimo takmičenje"

Janko Tipsarević je u oktobru u Stokholmu odigrao poslednji profesionalni turnir u karijeri, ostala je poslastica za kraj, Dejvis kup finale u Madridu.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Foto:B92/ZK

Nekada osmi teniser sveta biće deo tima koji će od 1‚8. do 24. novembra braniti boje Srbije na takmičenju koje se premijerno održava u novom formatu.

Tipsarević je odigrao neke nezaboravne mečeve u ovom takmičenju, uvek je pružao maksimum u dresu sa državnim grbom i sada će imati priliku da u Madridu još jednom igra za Srbiju.

"Znam da će kako za mene, tako i za sve druge ovo biti jako emotivno. Opet, može da se dogodi da ne prođemo grupu, a možemo i da osvojimo takmičenje. U nekoj pretpostavci da pobedimo Japan i da Novak donese poen protiv Francuske, svi živi znaju da Lajović ili Krajinović protiv Conge imaju sasvim otvoren meč, a da smo, neću da kažem autsajderi, ali da nismo favoriti u dublu jer su Erber i Mau osvojili ove godine sve što su mogli. Može da se iskomplikuje da, ne daj bože, ne prođemo grupu, a predvođeni Novakom možemo da idemo i do samog kraja", izjavio je Tipsarević pred put u Madrid.

Tipsarević je jedan od onih tenisera koji uživaju veliko poverenje kolega profesionalaca i čije se mišljenje izutetno poštuje. Bez obzira na novi format i atraktivnost takmičenja, on je ubeđen već sada da će neke stvari morati da se menjaju.

"Što se tiče formata, iskreno, meni se sviđa, ali kao i svima koji drže reket i igraju tenis – ne sviđa nam se datum. Ovaj datum definitivno neće moći da opstane više od sve godine. To je moje lično mišljenje i mišljenje da kažem „svlačionice“. Prenosim ono što većina igrača misli. Ove godine su su nekako radoznali, nov je format, takmičenje, pa će dosta njih i igrati, iako je bilo povlačenja, pre svega Federera, pa se nije znalo igra li Vavrinka, Zverev, Dominik Tim... Sledeće godine ako bude isti datum, neće opstati. Moraju da promene datum takmičenja", jasan je Tipsarević.

Kaže da mu je format takmičenja sasvim prihvatljiv.

"Što se svega tiče, manje je zahtevno nego ranije. Ne igra se u pet setova, završi se sve u dva dana, nema onoga da se igraju četiri meča i da se takmičenje igra cele godine. Tako da lično, nemam ništa protiv ovakvog formata takmičenja", zaključio je Tipsarević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

13 h

U fokusu

Vidi sve