<table class="score" width="100%" cellspacing="0" cellpading="0"> <tfoot> <tr> <td colspan="5"> Pogba 80', Jobo 92'ag</td> </tr> </tfoot> <tbody> <tr class="county"> <td> </td> <td>FRA</td> <td> </td> <td>NGA</td> <td> </td> </tr> <tr class="number"> <td> </td> <td>2</td> <td>:</td> <td>0</td> <td> </td> </tr> </tbody> </table>

Pobednici vs drugoplasirani 5-0 (13-0)
Do tada samo podsećanje: u dosadašnjih 5 mečeva slavili su pobednici grupa. U osmini finala Lige šampiona bilo je 8-0 za pobednike grupa protiv drugoplasiranih. Dobra vest za Nemačku, Argentinu i Belgiju.
Sve do finiša izgledalo je da nas čekaju još jedni produžeci. Ovako, imamo dva sata odmora, pre nego što se nađemo na istom ovom mestu, dvadesetak minuta pred meč Nemačka - Alžir.
Jedina nada Afrike za četvrto četvrtfinale u istoriji ostaje Alžir, večeras protiv Nemačke. Francuzima sledi meč sa ozbiljnim rivalitetom, bilo protiv Nemaca, ili Alžiraca.
Francuzi u četvrtfinalu
Meč je završen rezultatom 2:0.
Nespretni Jobo rešio pitanje pobednika
Sudija je produžio meč za pet minuta, ali je veću drugom sve bilo gotovo. Valbuena je tražio Grizmana, a Jobo nespretno reagovao i savladao svog golmana.
GOOOOOOOOL!
Sve je gotovo, Francuska vodi 2:0, a strelac je defanzivac Nigerije Jobo.
Francuzi nastavljaju da prete
Sada Francuzi igraju dosta rasterećenije. Valbuena nalazi Grizmana, ovaj snažno šutira, ali Enijama brani.
146.
Gol Pola Pogbe bio je 146. na tekućem Mundijalu, čime j enadmašen golgeterski saldo iz JAR pre četiri godine.
Pogba napokon do gola
Vinsent Enijama je sjajno branio ceo meč, bio nesavladiv, ali jedna greška može da košta njegovu reprezentaciju ispadanja sa Mundijala!

Odlično je odbranio novi šut Benzeme, ali je onda, posle udarca iz ugla, loše izašao sa linije, samo zakačivši loptu, koja pada pravu na glavu Pogbe.
GOOOOOOOOL!
Vodi Francuska, strelac je Pol Pogba!
Francuzi žele gol – prečka
Francuzi preuzimaju kontrolu kako se meč bliži kraju. Najpre je Benzema pokušao posle gužve nakon kornera, da bi u nastavku akcije Kabaj strahovitim volejom pogodio prečku.
platimi
pokusaj loma noge -zuti karton. nas bi bombardovali.
Nigerijci skidaju loptu sa linije!
Gotovo ni iz čega, Grizman i Benzema zamenjuju dupli pâs, a napadač Reala izbija sam na Enijamu. Šutira, golman Nigerije brani, a loptu sa linije izbija Viktor Mozes.
"Samo žuti!?"
Nigerija sve opasnija
Piter Odemvingi pravi sve više problema defanzivcima Francuske. Povukao je loptu sa krila u sredinu, nanizao nekoliko čuvara i šutirao, ali Ljoris nekako brani njegov udarac.
Izmena
Prva izmena i u Francuskoj, bledog Olivijea Žirua menja Antoan Grizman
Ništa se ne menja po pitanju intenziteta igre, Nigerijcu su ponovo preuzeli kontrolu, ali se i dalje sve svodi na pokušaje iz daljine.
Izmena
Povređenog Onazija menja Gabrijel.
Horor start Matuidija!
Bjelz Matuidi je totalno nepotrebno, otvorenim đonom, startovao na Onazija. Sudija Gajger pokazao mu je samo žuti karton, a za Onazija je meč završen.
Republika Srpska
1998 godina, svaka se utakmica prati, upisuju se rezultati, lijepe se slièice! A onda Nigerija-Španija, dnevni termin 14.30, Nigerija sa Babangidom, Ikpebom i nenadmašnim Džej Džej Okoèom protiv mrskih i antipatiènih Jera, Abelarda, visokog i æelavog Riosa, Nadala koji su nam se provukli na Marakani uz pomoæ sudije Pedersena...i onda pred kraj utakmice Sandej Oliseh sa 30 metara ispaljuje raketu za konaènih 3-2 za Nigeriju! Najbolja utakmica SP 1998 godine...Od tada Nigerija!!!
Nastavlja se u istom ritmu. Igra se otvoreno, pa obe reprezentacije prete u 'talasima'.
"Arbitar iz SAD prvi put u nokaut fazi"
Počeo nastavak
Sa centra je krenula reprezentacija Francuske.
"Sjajni Enijama"
Bad Boy
jedan od pomoænika trenera na klupi Nigerije isti Martin Lorens hahahahahaha
mkg
"Има ли ко спорији од нас?" - упита Погба, "Има, има" - мирно одговори Микел и настави опуштено.
Ja
Ala kida desni bek Nigerije!
"Da nije teren malo kriv?"
Poluvreme
Afrikanci su u samom finišu meča pokušali novim naletom da stignu do prednosti. Emenike je pokušao iz daljine, Ljoris je kratko odbio, ali je Mozes igrao rukom, pa je opasnost prošli. Francuzi su odgovorili kontrom, ali je Žiru nije uspeo da proigra Karima Benzemu. Nismo videli previše prilika u prvih 45. minuta.
Ponovo Pogba kreira, a ovoga puta šutira Metju Debuši. Veoma neprecizno.

Beta/AP Photo/Hassan Ammar
Francuzi su sve ofanzivniji kako se poluvreme bliži kraju. Najagilniji u napadima je Pol Pogba, ali i dalje nismo videli stopostotnu šansu.
Ni posle pola časa igre nismo videli izgledniju priliku za gol. Igra se i dalje uglavnom odvija na sredini terena, s tim da je Francuska sada ta koja ima posed i inicijativu.
"Veznjaci Francuske svuda po terenu"
Vojel Pogbe, Enijama brani
Fantastičan prodor Pola Pogbe kroz sredinu, Matuidi centrira, a igrač Juventusa hvata volej. Enijama sjajno brani.
Poništen gol Nigeriji
Emenike je zatresao mrežu Ljorisa, ali se prilikom centaršuta nalazio u ofsajd poziciji.
Bez šuta u gol
Kabaj ruši Emenike pri samom dnu kaznenog, ali Ljorsi hvata centaršut. U narednom napadu preti Benzema, da bi zatim Emenike, iz novog slobodnjaka, takođe bio neprecizan.
parteEeEooO
Je l' igra Papen?
Floro Flores
Baba Tunde :(
François
ALLEZ LA FRANCE!!!!
Nijedna od dve reprezentacije se ne zaleće previše, čekajući grešku protivnika. Malo iznenađujuće, Nigerija je ta koja ima više loptu u posedu.
"Nepobedivi Dešam"
Nigerijci ne žele da se brane. U uvodnim minutima igra se otvoreno na obe strane, ali za sada bez šansi.
Jobo prestigao Okoču
Džozef Jobo igra svoj deseti meč na Mundijalu, jedan manje odigrao je legendarni Džej-Džej Okoča. Ovo je njegov 101. nastupu za Super Orlove.
Meč je počeo
Sa centra je krenula Nigerija.
Sastavi:
Francuska: Ljoris, Debuši, Varan, Košćelni, Evra, Pogba, Kabaj, Matuidi, Valbuena, Žiru (Grizman 62'), Benzema
Nigerija: Enijama, Embroz, Jobo, Ošaniva, Omeruo, Musa, Onazi (Gabrijel 59'), Mikel, Mozes, Odemvingi, Emenike
Budi deo prenosa
Pratite meč zajedno sa nama i učestvujte u diskusiji pomoću heštega #b92brazil na društvenim mrežama ili nam šaljite komentare. Najzanimljiviji komentari naći će se na blogu.

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: