Petak, 30.05.2014.

16:39

Hrvatska – susedi igraju za osminu finala

Hrvati se vraćaju na veliku scenu sa veoma homogenim timom koji ima nekoliko velikih zvezda koji nastupaju za najbolje evropske klubove.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Hrvatska – susedi igraju za osminu finala IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

132 Komentari

Sortiraj po:

Hute

pre 9 godina

Svaka cast braci srbima koji su uz hrvatsku. I ja bi bio uznjih, naravno. Dosta rasizma i nacizma. Nek pobjedi bolji veceras. Pozdrav iz splita.

Rex

pre 9 godina

Večeras oko ponoći kreće hrvatsko kmečanje, kuknjava i plač.... a, mogli smo biti svjetski prvaci, sudija nas pokrao, bla, bla, bla....

Slobodni Klikeri

pre 9 godina

Da li je mozda neko primetio da sahovnica na dresu Hrvatske,stidljivo, pocinje sa belim poljem? (ko ne zna sta to znaci neka gugla)

Srbin bgd

pre 9 godina

Znam sigurno da ce Hrvati poginuti na terenu, pa sta bude!!! Navijacu za njih zato su takvi, zato sto su nam poslali vecu POMOC NEGO RUSI, a i sami su bili poplavljeni, zato sto su pomogli RS, zato sto su hrvatski specijalci spasavali ljude u Obrenovcu, zato sto smo im komsije, zato sto zelim da nam se deca sutra ne ubijaju, zato sto ih razumem kad govore, zato sto igraju SUPER FUDBAL, zato sto u Zagrebu nisam doziveo nikakvu neprijatnost nego ljubaznost, zato sto su u Rovinju bili ljubazniji prema meni nego prema stranim turistima, zato sto NE ZELIM DA SE MRZIMO! ETO ZATO!!! SAMO NAPRED HRVATI!!!

SRBIN_BGD

pre 9 godina

Evo navijaću večeras za komšije kao za Gorana Ivaniševiće kad je osvojio Vimbldon 2001, a to je isto kao i za Novaka kad navijam...
SREĆNO BRAĆO!!!

analgin

pre 9 godina

Ajde komšije da bar vi obelite obraz ovog podneblja. To da li se mi mrzimo ili volimo ne zanima meksikance, ni nas same, ali tako je kako je. Kad pokušaju da na karti nađu zemlju koja im je zabila tri gola, možda vide i Srbiju pored, i ostale.
Gazi sombrerose

vamosMexiko

pre 9 godina

minimum 2 do 3 gola razlike za Meksiko, sve ostalo bi bilo veliko iznenadjenje, jedva cekam, bice uzivanje gledati kako Meksiko puni kocke.

Gojkočea

pre 9 godina

Ono što je sigurno to je da hrvati za svoju reprezentaciju igraju sa 170% mogućnosti! Malo veće šanse dajem meksiku, zato što njima i nerešeno odgovara...neka pobedi bolji!

Mate

pre 9 godina

Ako dobijemo Meksiko bit ce ovdje 200 komentara podrske. Kako ste znali da cemo dobit, kako smo slavenska braca i ostali hvalospjevi kako su Vatreni najbolji na balkanu itd. Ako izgubimo, bit ce 300 komentara kako smo za doma spremni, kako bi Orlovi bolje odigrali turnir, kako igramo neandertalan nogomet, itd. Sve bi to bilo cool, da nemam neki cudan osjecaj da totalno ista ekipa pise i jedne i druge komentare u zavisnosti kako vjetar puse, i ovisno o rezultatu koji postignemo. Isto je i kod nas na portalima: kad si gore ljubim noge kad si dolje pljuni ga. Brutalno do bola.

TIL Zagreb

pre 9 godina

Jedite kod Džoa... još večeras, a onda kmečanje 20 dana i kuknjava na sudije....
(Republika Srpska, 23. jun 2014 17:16)

pa koliko onda ti kukas....godinama...dobar si onda...

Nick Prascaton

pre 9 godina

djordje

Ako ima išta gore od hrvata koji za vrijeme poplava u svojoj zemlji šalju pomoć bosanskim srbima,to su onda hrvati koji šalju pomoć srbima u srbiju.

CaptainObvious

pre 9 godina

Treba navijati za komsije, osim ako te komsije stalno navijaju da tebi crkne krava. Zelim da prodju kao i njihov timski slogan, onaj u vezi doma....

Jelavic-NS

pre 9 godina

Iako je za ocekivati, muka mi je od pojedinih komentara.
Uzivao sam gledajuci fudbal sinoc uz pivo.
Po mojoj predpostavci hrvati inace imaju ostriji pristuo fudbalu naspram brazilaca sto se verovatno i nije svidelo kriterijumima sudije japanca.
Lep fudbal sve u svemu.

НБГД!!!

pre 9 godina

Ако Вам и даље није јасно како сте успели да нас добијете 2:0 онда податак да су на тој утакмици играли поменути играчи:Стевановић,Шћеповић,Радовановић,Бркић на голу,Крстичић..Мени није јасно како нас нисте изули а добили сте нас ИЗ 2 ГРЕШКЕ! Тако да велику захвалност дајете Синиши Михајловићу!

Dalmatinac

pre 9 godina

Imamo jednu od najteži skupina.Domaćin i peterostruki Brazil.Pa jaki borbeni Meksiko i dosta jaki Kamerun koji je superzasluzeno odigrao 2-2 u Njemackoj. Pa i ako prodjemo tu skupinu onda nas čekaju Svjetski Prvaci Španjolska ili brutalno jaka Nizozemska . Nije moglo gore. Tradicionalno uvik zavrsavamo u najtežim skupinama.kao i na prošlom EPu di smo za dlaku izbacili Spanjolce i kada smo bili u istoj skupini kao kasniji Finalisti Španjolska i Italija.i kada smo samo za dlaku ispali i igrali junacki nogomet.
A ne kao Grci ili neki drugi koji se redovno prosuljaju iz boranija skupina.

Petar

pre 9 godina

Nema loše ekipe na SP da se razumemo. Mislim da komšije imaju realne šanse da dodju do osmine finala pa možda I više. Samo napred I jedne I druge komšije! :)

provokator

pre 9 godina

Zaboli me za ovu reprezentaciju i ovaj savez ali da vecina igraca nakon pobjede u gostima kod Walesa nije bojkotirala Stimca, Hrvatska bi se borila do zadnje minute sa Belgijom za 1.misto.
To je jedina istina pa sad vi pricajte sta ocete.

Belotele

pre 9 godina

Spaniju ne mogu nikako da dobiju, dok protiv Holandije imaju sanse, ali bih lalama ipak dao prednost.
(1514AD, 10. jun 2014 21:05)

Hmmm... Robben&RVP ili Modric&Mandzukic? Meni se cini, po svakom mogucem kriteriju - Modric&Mandzukic. Olupina Sneijder iz Galatasaraja, ili Rakitic? Ostatak... a ko bi u Holandiji bio taj "ostatak"? Robben,RVP i Sneijder, koliko god bili dobri (a nisu onoliko koliko Modric, Mandzukic i Rakitic), toliko su i sebicni. I na osnovu cega si toliko siguran da ce iz te grupe proci bas oni (svakako cu navijati za njih, po navici, staroj 40 godina), a ne Chile, ili (nikad se ne zna) Australija?

nisam ja, ja je

pre 9 godina

Momak Memphis Depay iz psva ume da zabije I sa 30m veruj mi. (or, 10. jun 2014 23:16)

Verujem, kao sto verujem da svaka reprezentacija ima bar 2-3 igraca koji to umeju.

Slavonac3210

pre 9 godina

Pohvale za članak.

Međusobna prepucavanja ne želim, niti imam volje komentirat.

Poštujem svakoga bez obzira na nacionalnost, boju kože...

Бојан Илић

pre 9 godina

Mate, Ako smo mi toliko smotani u nogometu zasto smo mi na SP a vi nigdje?Koj Matic? nikada smo ga culi Vidili smo vasu "fudbal" u akciji u Zagrebu pa i u BG kada smo imali nalosiji trener i kada smo bili u najlosji formiOrlovi ozbiljni tim? koji su ti ozbiljni igrace?
(B, 11. jun 2014 08:54)


Uuu ala si rekao Srbocetnicima "u oci" na B92.... bice ponosna cela Hrvatska na tebe...:-)))
Pa bio je i jedan vic kod nas ali pre, kad su Srbi isli a Croati "doma spremni":
"Sta je to trči trči ne moze da mrči?
Robert Jarni"!
E tu ste bili najjaci, ali mućak!
Ali ja nemam kopleks "vidim Srbe i dok spavam" pa mislim da ce Hrvati napraviti nesto na ovom SP!

nećete u brazil

pre 9 godina

srpska misija u brazilu je okončana, vidjeli smo kako,
naša počinje sutra, vidjet ćemo kako, jedno je sigurno,
nećemo se osramotiti, nerješeno sa brazilom niikako
nemožemo nazvati neuspjehom, kaj ne?
inače, krektno predstavljanje "vatrenih" na b92.......

Belotele

pre 9 godina

Podatak da je Rakitic Alfa Sevile, igrac finala, da je Modric u idealnoj ekipi Lige Sampiona, Mandzukic br 1 strijelac Bayern-a, Olic bog u Wolfsburgu, a za njim Perisic, Jelavic je kljucni igrac Evertona, Srna je gospodar Sahtjora...
(Herzegovina, 5. jun 2014 10:29)

Ti ne pratis bas mnogo, a? Jelavic kljucni igrac Evertona??? (Jeste sjajno odigrao jednu polusezonu, kad je stigao.) Jelavic, od zimus, vise nije igrac Evertona, nego Hull Cityja! A prethodno je u Evertonu ispao iz prve postave, jer je dugo bio van forme, a stigao Lukaku. Sada se, izgleda, malo vratio u formu (ali ne i u prvu postavu reprezentacije).

Alfabet

pre 9 godina

@B: Mate je Hrvat i mislio je na Srbe. Daj nauči se Hrvatski. A isto vazi za ovog Aussieserb. I ja sam rodjen u dijaspori pa sam se ipak kako tako naučio jezik. A vi ? Pišete kao neki indianci

B

pre 9 godina

Mate,

Ako smo mi toliko smotani u nogometu zasto smo mi na SP a vi nigdje?

Koj Matic? nikada smo ga culi

Vidili smo vasu "fudbal" u akciji u Zagrebu pa i u BG kada smo imali nalosiji trener i kada smo bili u najlosji formi

Orlovi ozbiljni tim? koji su ti ozbiljni igrace?

IGGY

pre 9 godina

Lep hvalospev nema šta.Meni se lično čini da će Meksiko dalje.Ako isplate Kameruncima zaostale premije neće ni njih pobediti.U svakom slučaju su stigli na prvenstvo što je veliki uspeh

AussieSerb

pre 9 godina

Ja stvarno vas Nerazumem. Vecina hrvati mrze srbe, i necu da cuju nikaku vest uvezi nas. A vi "yugosloveni", ste napisali najveci clanak vest od hrvatski tim prema drugim ucesnika zemalja svetski cup. Patite za bratsvo jedinstvo. Budale'.
Nebi hrvat pisao toliku clanak vesti o srbski fudbalski tim.
Ja vas zalim.

Keti S.

pre 9 godina

@Mate
I nogomet je nas!Pozz!

@Herzegovina
Sita sam se ismejala tvom komentaru,samo da te jos obavestim da Jelavic vise ne igra u Evertonu,vec u Hull City-ju!Pozz!

neoopet

pre 9 godina

Nije tacno holandija ima jako mocnu ekipu mladi su pa ih ne znate ja zivim u Eindhoven pratim fudbal. Momak Memphis Depay iz psva ume da zabije I sa 30m veruj mi.

Pazi druze. Moze on da zabije sa 30m u holandskoj ligi. Holandska liga je slaba liga i tu nema sta. Nece Holandija nista veliko da ucini jer je mnogo boljih ekipa od nje: Brazil, Argentina, Spanija, Engleska, Italija, Nemacka. Cak 10 igraca u celokupnom sastavu je iz holandske lige.

Mario

pre 9 godina

Mi Hrvati smo outsideri i logicno je da je Brazil doma favorit. Al da smo bez izgleda? E bogami nismo.mi smo bezbroj puta dokazali da se mozemo nositi i pobijediti i najbolje ekipe svijeta. Koliko god to nekome smetalo ovdje ali cinjenica je da nas Hrvate u svijetu respektiraju i da svi sa strahopostovanjem pricaju o Hrvatima u nogometu. Mi smo gotovo sve najvece ekipe vec pobijedili.a Talijanima nabili i komplekse jer nikada od njih nismo izgubili.a dva puta ih pobijedili. Pobijedili smo Njemce,Engleze, Nizozemce, Spanjolce, Argentince,Belgijance...sve najjace ekipe svijeta smo vec dobili. I ako nam se poklopi mozemo i svakoga bilo gdje dobiti. Al Brazil je favorit doma. No Hrvatska se nikada ne predaje i nikada nikome ne priznaje da je bolji. Mi imamo mentalitet pobjednika.

hawkeye

pre 9 godina

Nemaju Hrvati laku grupu a ako i prođu ukrštaju se sa Špancima i Holanđanima što je realno mnogo težak put,ali nije to loš tim i mogli bi da naprave neko iznenađenje,najviše zbog Modrića moje simpatije su na njihovoj i BIH strani.

Beogradjanin

pre 9 godina

Samo muski da odigrate kao sto znate i umete pa sta vam bog da,navijam za Bosnu i Hrvatsku i zelim vam puno srece na mundijalu.Pozdrav is Srbije za susede (:

or

pre 9 godina

@neo

Nije tacno holandija ima jako mocnu ekipu mladi su pa ih ne znate ja zivim u Eindhoven pratim fudbal. Momak Memphis Depay iz psva ume da zabije I sa 30m veruj mi.

neo

pre 9 godina

Komsije imaju dobru ekipu, posebno vezni red i centarfora. Mandzukic ce strahovito faliti protiv Brazila, jer je to jedini napadac u reprezentaciji koji moze da se nosi sa Silvom i Luizom. Ocekujem da prodju kao drugi u grupi, iza Brazila. Posle toga se ukrstaju, ako se ne varam, sa grupom u kojoj su Spanija i Holandija, i tu je najverovatnije kraj puta. Odnostno, Spaniju ne mogu nikako da dobiju, dok protiv Holandije imaju sanse, ali bih lalama ipak dao prednost.

Holandija ima losu ekipu. Ne znam kako je uigrana ali vecina igraca su iz njihove liga koja je, morate se sloziti, poprilicno slaba liga.

Melenci

pre 9 godina

Hrvati imaju ubojit tim i verujem da ce proci grupu.Posle BIH navijacu zdusno za njih.Hrvati borite se,jer nisu bolji od vas holandjani,zivi bili pa videli.Luka ako odigra kao u Realu odose hrvati daleko,a to im i zelim.Nisu nama hrvati krivi sto nismo u Brazilu,jednostavno bili su u kvalifikacijama bolji od nas.Bas mi je drago sto ste predstavili nase susede.neka im je sa srecom,

Vladimir Pula

pre 9 godina

Realno maksimum je da prodjemo skupinu. I za to ce nam trebati dosta sreće, jer se igraju 3 utakmice na skoro 3 kontinenta po razdaljinama i klimatskim uvjetima. Meksiko recimo sve igra u krugu par sto km, Brazil isto. A afrikanci, oni ionako podnose tu klimu, za nju su rodjeni.
Jedva čekam svjetsko, navijacu ko budala kao i inače, al nemam prevelika očekivanja.

ja

pre 9 godina

Kao prvo, uvek su bili bolji od nas u fudbalu. Mozemo da budemo patriote koliko hocemo ali ovo je istina. Mi smo generalno bolji u kosarci, odbojci, vaterpolu ali su oni bolji u rukometu u fudbalu. Tipujem na nereseno protiv Brazila.

Nataeos

pre 9 godina

Brazil će ih nakantati... Ceo Brazil očekuje jak početak svog tima, ima da jurnu ko ludi, i mislim da komšije neće izdržati, iako je uvek sve moguće, ali ne verujem da će Brazil podleći pritisku... Posle, sve će zavisiti od tekmi sa Kamerunim i Meksikom!

Danilo

pre 9 godina

Kad se pogleda unazad I mi I Hrvati smo bili strasne reprezentacije koje su mogle mnogo vise .Kakvi majstori Mijatovic ,Piksi ,Suker, Prosinecki ,Dejo sou na gerenu .

moma dunjic

pre 9 godina

Objektivno, hrvatska ima najslabiji tim pa je ocekuju tri poraza. Mozda otkinu nekom bod, ali se u svakom slucaju posle prvog kruga vracaj doma!

1514AD

pre 9 godina

Komsije imaju dobru ekipu, posebno vezni red i centarfora. Mandzukic ce strahovito faliti protiv Brazila, jer je to jedini napadac u reprezentaciji koji moze da se nosi sa Silvom i Luizom. Ocekujem da prodju kao drugi u grupi, iza Brazila. Posle toga se ukrstaju, ako se ne varam, sa grupom u kojoj su Spanija i Holandija, i tu je najverovatnije kraj puta. Odnostno, Spaniju ne mogu nikako da dobiju, dok protiv Holandije imaju sanse, ali bih lalama ipak dao prednost.

Nesalomivi-novosadjanin

pre 9 godina

Hrvatska je lepa zemlja ali mi je Srbija najlepsa moja je. Hrvati imaju odlican tim a mi vise odlicnih pojedinaca koje ipak nisu znali selektori da uklope.
Ne verujem u to da Hrvati mogu daleko zato sto imaju grupu koja nije ni najmanje naivna.
Ocekujem kao prvo poraz od Brazila ne zato sto je domacin vec zato sto je kvalitetniji.
Ako se kolo srece okrene Hrvati ce dogurati daleko. Tesko ce se to ipak dogoditi.

;-)

pre 9 godina

Sta god da urade komsije,oni su tamo a mi tu gde jesmo. Mislim da ce ostvariti dobar rezultat vec na samom startu sa Brazilom ali tu nece smeti da polete. Naj bitnija im je utakmica protiv Kameruna ako njih dobiju prolaze dalje. E sad ako se nevaram ukrstaju se sa grupom gde su Holandija i Spanija a to su finalisti iz Juzne Afrike. Realno to je zadnja stanica ali ako i tu prepreku predju eto njih daleko. U svakom slucaju sretno komsije.

alexxx

pre 9 godina

Vidim komentare tipa "E da je Srbiji bio drugi izbornik umjesto MIhajlovica. Pa pristjetite se da je i Hrvatska tada na klupi imala Igora Stimca koji je po mom misljenju mnogo losijij strucnjak od Mihajlovica. Slazem se da Srbija sada izgleda puno ozbiljnije ali mislim da i dalje , za razliku od Hrvata, nemaju kolektiv , odnosno kult reprezentacije. To je nesto sto Hrvate krasi od samog pocetka

kronologija

pre 9 godina

Euro 1996 - nakon grupa poraženi od prvaka Njemačke

SP 1998 - u polufinalu poraženi od prvaka Francuske

SP 2002 - slabo izdanje, pamti se pobjeda protiv Italije

EP 2004 - teška grupa sa Francuskom, Engleskom i Švicarskom, osvojeno treće mjesto, ključan remi 2:2 sa Francuzima i rukom zaustavljena lopta Trezegueta nakon čega je dao gol.

SP 2006 - slabo izdanje, 3. mjesto u grupi, pamti se očajno suđenje vs Australije.

EP 2008 - nesretno ispali u četvrtfinalu od Turske nakon penala, Semih dao izjednačujući gol u zadnjih sekundama produžetka.

EP 2012 - grupa smrti sa finalistima Španjolskom i Italijom, Italija se standardno kroz iglu provukla.

da je Matić bio u Zagrebu ...

pre 9 godina

@hercegovac jako slabo poznaješ fudbal , nerealan si ... Srbija je uništila Hrvate u Beogradu i dokazala da je selektor bio neko drugi osim Mihajlovića da ne bi prošli na SP ,prespori ste i imate slabu obranu - Matić vas je uništio

.......................

pre 9 godina

Hercegovac opet si nerealan , ne bi bilo nikakve šanse da tučete Srbiju da nije bilo Mihajlovića i njegovih eksperimenata , Srbija je u potpunosti nadigrala Hrvatsku u Beogradu , a danas da se igra ne bi imali nikakve šanse ,prespori ste a Srbija je za vas prekvalitetna - svemirski brod

srbija je puno jača

pre 9 godina

ova reprezentacija hrvatske nažalost po komentatore na ovom sajtu ne izgleda dobro , da je bio u srbiji neki drugi izbornik pregazio bi hrvate koji su prespori ,stvaraju premalo šansi , i imaju propuh u obrani

Herzegovina

pre 9 godina

Ovako: Hr je strahovita ekipa ! Top 10 !!! Podatak da je Rakitic Alfa Sevile, igrac finala, da je Modric u idealnoj ekipi Lige Sampiona, Mandzukic br 1 strijelac Bayern-a, Olic bog u Wolfsburgu, a za njim Perisic, Jelavic je kljucni igrac Evertona, Srna je gospodar Sahtjora... Treba li vise sta pricat? RESPECT ! Top 10 ekipa svijeta !

Herzegovina

pre 9 godina

Tekst je dobar i korektan, al mala zamjerka: kazete uspjeli su da izbjegnu poraz u Beogradu? Pa mislim da je upravo Srbija uspjela da izbjegne poraz, jer je Hrvatska vodila, i zahvaljujuci inteligentnom Šimuniću Srbija je i uspjela samo da izjednači? Sama igra Hr je odpocetka bila postavljena, dobijamo na vremenu, razvlacimo igru, branimo se i cekamo gresku da ubitacnu kontru realizujemo, tako je i bilo. Sada da se igra sa ovim trenerom i njegovom vizijom Hr bi lagano tukla Sr

Against modern football

pre 9 godina

ne kapiram sta predstavljate Hrvatsku? (ЦЗБГ, 03. jun 2014 23:56)

ne kapiram, sta kometiras kad si ogranicen ko balkon ?

Ne kapiram, sto komentarises kada si nepismen.

alexxx

pre 9 godina

Vidim komentare tipa "E da je Srbiji bio drugi izbornik umjesto MIhajlovica. Pa pristjetite se da je i Hrvatska tada na klupi imala Igora Stimca koji je po mom misljenju mnogo losijij strucnjak od Mihajlovica. Slazem se da Srbija sada izgleda puno ozbiljnije ali mislim da i dalje , za razliku od Hrvata, nemaju kolektiv , odnosno kult reprezentacije. To je nesto sto Hrvate krasi od samog pocetka

Herzegovina

pre 9 godina

Ovako: Hr je strahovita ekipa ! Top 10 !!! Podatak da je Rakitic Alfa Sevile, igrac finala, da je Modric u idealnoj ekipi Lige Sampiona, Mandzukic br 1 strijelac Bayern-a, Olic bog u Wolfsburgu, a za njim Perisic, Jelavic je kljucni igrac Evertona, Srna je gospodar Sahtjora... Treba li vise sta pricat? RESPECT ! Top 10 ekipa svijeta !

Against modern football

pre 9 godina

ne kapiram sta predstavljate Hrvatsku? (ЦЗБГ, 03. jun 2014 23:56)

ne kapiram, sta kometiras kad si ogranicen ko balkon ?

Ne kapiram, sto komentarises kada si nepismen.

Melenci

pre 9 godina

Hrvati imaju ubojit tim i verujem da ce proci grupu.Posle BIH navijacu zdusno za njih.Hrvati borite se,jer nisu bolji od vas holandjani,zivi bili pa videli.Luka ako odigra kao u Realu odose hrvati daleko,a to im i zelim.Nisu nama hrvati krivi sto nismo u Brazilu,jednostavno bili su u kvalifikacijama bolji od nas.Bas mi je drago sto ste predstavili nase susede.neka im je sa srecom,

Slavonac3210

pre 9 godina

Pohvale za članak.

Međusobna prepucavanja ne želim, niti imam volje komentirat.

Poštujem svakoga bez obzira na nacionalnost, boju kože...

CaptainObvious

pre 9 godina

Treba navijati za komsije, osim ako te komsije stalno navijaju da tebi crkne krava. Zelim da prodju kao i njihov timski slogan, onaj u vezi doma....

;-)

pre 9 godina

Sta god da urade komsije,oni su tamo a mi tu gde jesmo. Mislim da ce ostvariti dobar rezultat vec na samom startu sa Brazilom ali tu nece smeti da polete. Naj bitnija im je utakmica protiv Kameruna ako njih dobiju prolaze dalje. E sad ako se nevaram ukrstaju se sa grupom gde su Holandija i Spanija a to su finalisti iz Juzne Afrike. Realno to je zadnja stanica ali ako i tu prepreku predju eto njih daleko. U svakom slucaju sretno komsije.

Beogradjanin

pre 9 godina

Samo muski da odigrate kao sto znate i umete pa sta vam bog da,navijam za Bosnu i Hrvatsku i zelim vam puno srece na mundijalu.Pozdrav is Srbije za susede (:

kronologija

pre 9 godina

Euro 1996 - nakon grupa poraženi od prvaka Njemačke

SP 1998 - u polufinalu poraženi od prvaka Francuske

SP 2002 - slabo izdanje, pamti se pobjeda protiv Italije

EP 2004 - teška grupa sa Francuskom, Engleskom i Švicarskom, osvojeno treće mjesto, ključan remi 2:2 sa Francuzima i rukom zaustavljena lopta Trezegueta nakon čega je dao gol.

SP 2006 - slabo izdanje, 3. mjesto u grupi, pamti se očajno suđenje vs Australije.

EP 2008 - nesretno ispali u četvrtfinalu od Turske nakon penala, Semih dao izjednačujući gol u zadnjih sekundama produžetka.

EP 2012 - grupa smrti sa finalistima Španjolskom i Italijom, Italija se standardno kroz iglu provukla.

Petar

pre 9 godina

Nema loše ekipe na SP da se razumemo. Mislim da komšije imaju realne šanse da dodju do osmine finala pa možda I više. Samo napred I jedne I druge komšije! :)

Herzegovina

pre 9 godina

Tekst je dobar i korektan, al mala zamjerka: kazete uspjeli su da izbjegnu poraz u Beogradu? Pa mislim da je upravo Srbija uspjela da izbjegne poraz, jer je Hrvatska vodila, i zahvaljujuci inteligentnom Šimuniću Srbija je i uspjela samo da izjednači? Sama igra Hr je odpocetka bila postavljena, dobijamo na vremenu, razvlacimo igru, branimo se i cekamo gresku da ubitacnu kontru realizujemo, tako je i bilo. Sada da se igra sa ovim trenerom i njegovom vizijom Hr bi lagano tukla Sr

ja

pre 9 godina

Kao prvo, uvek su bili bolji od nas u fudbalu. Mozemo da budemo patriote koliko hocemo ali ovo je istina. Mi smo generalno bolji u kosarci, odbojci, vaterpolu ali su oni bolji u rukometu u fudbalu. Tipujem na nereseno protiv Brazila.

Dalmatinac

pre 9 godina

Imamo jednu od najteži skupina.Domaćin i peterostruki Brazil.Pa jaki borbeni Meksiko i dosta jaki Kamerun koji je superzasluzeno odigrao 2-2 u Njemackoj. Pa i ako prodjemo tu skupinu onda nas čekaju Svjetski Prvaci Španjolska ili brutalno jaka Nizozemska . Nije moglo gore. Tradicionalno uvik zavrsavamo u najtežim skupinama.kao i na prošlom EPu di smo za dlaku izbacili Spanjolce i kada smo bili u istoj skupini kao kasniji Finalisti Španjolska i Italija.i kada smo samo za dlaku ispali i igrali junacki nogomet.
A ne kao Grci ili neki drugi koji se redovno prosuljaju iz boranija skupina.

НБГД!!!

pre 9 godina

Ако Вам и даље није јасно како сте успели да нас добијете 2:0 онда податак да су на тој утакмици играли поменути играчи:Стевановић,Шћеповић,Радовановић,Бркић на голу,Крстичић..Мени није јасно како нас нисте изули а добили сте нас ИЗ 2 ГРЕШКЕ! Тако да велику захвалност дајете Синиши Михајловићу!

Mario

pre 9 godina

Mi Hrvati smo outsideri i logicno je da je Brazil doma favorit. Al da smo bez izgleda? E bogami nismo.mi smo bezbroj puta dokazali da se mozemo nositi i pobijediti i najbolje ekipe svijeta. Koliko god to nekome smetalo ovdje ali cinjenica je da nas Hrvate u svijetu respektiraju i da svi sa strahopostovanjem pricaju o Hrvatima u nogometu. Mi smo gotovo sve najvece ekipe vec pobijedili.a Talijanima nabili i komplekse jer nikada od njih nismo izgubili.a dva puta ih pobijedili. Pobijedili smo Njemce,Engleze, Nizozemce, Spanjolce, Argentince,Belgijance...sve najjace ekipe svijeta smo vec dobili. I ako nam se poklopi mozemo i svakoga bilo gdje dobiti. Al Brazil je favorit doma. No Hrvatska se nikada ne predaje i nikada nikome ne priznaje da je bolji. Mi imamo mentalitet pobjednika.

hawkeye

pre 9 godina

Nemaju Hrvati laku grupu a ako i prođu ukrštaju se sa Špancima i Holanđanima što je realno mnogo težak put,ali nije to loš tim i mogli bi da naprave neko iznenađenje,najviše zbog Modrića moje simpatije su na njihovoj i BIH strani.

da je Matić bio u Zagrebu ...

pre 9 godina

@hercegovac jako slabo poznaješ fudbal , nerealan si ... Srbija je uništila Hrvate u Beogradu i dokazala da je selektor bio neko drugi osim Mihajlovića da ne bi prošli na SP ,prespori ste i imate slabu obranu - Matić vas je uništio

.......................

pre 9 godina

Hercegovac opet si nerealan , ne bi bilo nikakve šanse da tučete Srbiju da nije bilo Mihajlovića i njegovih eksperimenata , Srbija je u potpunosti nadigrala Hrvatsku u Beogradu , a danas da se igra ne bi imali nikakve šanse ,prespori ste a Srbija je za vas prekvalitetna - svemirski brod

Vladimir Pula

pre 9 godina

Realno maksimum je da prodjemo skupinu. I za to ce nam trebati dosta sreće, jer se igraju 3 utakmice na skoro 3 kontinenta po razdaljinama i klimatskim uvjetima. Meksiko recimo sve igra u krugu par sto km, Brazil isto. A afrikanci, oni ionako podnose tu klimu, za nju su rodjeni.
Jedva čekam svjetsko, navijacu ko budala kao i inače, al nemam prevelika očekivanja.

Nesalomivi-novosadjanin

pre 9 godina

Hrvatska je lepa zemlja ali mi je Srbija najlepsa moja je. Hrvati imaju odlican tim a mi vise odlicnih pojedinaca koje ipak nisu znali selektori da uklope.
Ne verujem u to da Hrvati mogu daleko zato sto imaju grupu koja nije ni najmanje naivna.
Ocekujem kao prvo poraz od Brazila ne zato sto je domacin vec zato sto je kvalitetniji.
Ako se kolo srece okrene Hrvati ce dogurati daleko. Tesko ce se to ipak dogoditi.

vamosMexiko

pre 9 godina

minimum 2 do 3 gola razlike za Meksiko, sve ostalo bi bilo veliko iznenadjenje, jedva cekam, bice uzivanje gledati kako Meksiko puni kocke.

nećete u brazil

pre 9 godina

srpska misija u brazilu je okončana, vidjeli smo kako,
naša počinje sutra, vidjet ćemo kako, jedno je sigurno,
nećemo se osramotiti, nerješeno sa brazilom niikako
nemožemo nazvati neuspjehom, kaj ne?
inače, krektno predstavljanje "vatrenih" na b92.......

Srbin bgd

pre 9 godina

Znam sigurno da ce Hrvati poginuti na terenu, pa sta bude!!! Navijacu za njih zato su takvi, zato sto su nam poslali vecu POMOC NEGO RUSI, a i sami su bili poplavljeni, zato sto su pomogli RS, zato sto su hrvatski specijalci spasavali ljude u Obrenovcu, zato sto smo im komsije, zato sto zelim da nam se deca sutra ne ubijaju, zato sto ih razumem kad govore, zato sto igraju SUPER FUDBAL, zato sto u Zagrebu nisam doziveo nikakvu neprijatnost nego ljubaznost, zato sto su u Rovinju bili ljubazniji prema meni nego prema stranim turistima, zato sto NE ZELIM DA SE MRZIMO! ETO ZATO!!! SAMO NAPRED HRVATI!!!

TIL Zagreb

pre 9 godina

Jedite kod Džoa... još večeras, a onda kmečanje 20 dana i kuknjava na sudije....
(Republika Srpska, 23. jun 2014 17:16)

pa koliko onda ti kukas....godinama...dobar si onda...

1514AD

pre 9 godina

Komsije imaju dobru ekipu, posebno vezni red i centarfora. Mandzukic ce strahovito faliti protiv Brazila, jer je to jedini napadac u reprezentaciji koji moze da se nosi sa Silvom i Luizom. Ocekujem da prodju kao drugi u grupi, iza Brazila. Posle toga se ukrstaju, ako se ne varam, sa grupom u kojoj su Spanija i Holandija, i tu je najverovatnije kraj puta. Odnostno, Spaniju ne mogu nikako da dobiju, dok protiv Holandije imaju sanse, ali bih lalama ipak dao prednost.

Rex

pre 9 godina

Večeras oko ponoći kreće hrvatsko kmečanje, kuknjava i plač.... a, mogli smo biti svjetski prvaci, sudija nas pokrao, bla, bla, bla....

Danilo

pre 9 godina

Kad se pogleda unazad I mi I Hrvati smo bili strasne reprezentacije koje su mogle mnogo vise .Kakvi majstori Mijatovic ,Piksi ,Suker, Prosinecki ,Dejo sou na gerenu .

srbija je puno jača

pre 9 godina

ova reprezentacija hrvatske nažalost po komentatore na ovom sajtu ne izgleda dobro , da je bio u srbiji neki drugi izbornik pregazio bi hrvate koji su prespori ,stvaraju premalo šansi , i imaju propuh u obrani

moma dunjic

pre 9 godina

Objektivno, hrvatska ima najslabiji tim pa je ocekuju tri poraza. Mozda otkinu nekom bod, ali se u svakom slucaju posle prvog kruga vracaj doma!

Slobodni Klikeri

pre 9 godina

Da li je mozda neko primetio da sahovnica na dresu Hrvatske,stidljivo, pocinje sa belim poljem? (ko ne zna sta to znaci neka gugla)

AussieSerb

pre 9 godina

Ja stvarno vas Nerazumem. Vecina hrvati mrze srbe, i necu da cuju nikaku vest uvezi nas. A vi "yugosloveni", ste napisali najveci clanak vest od hrvatski tim prema drugim ucesnika zemalja svetski cup. Patite za bratsvo jedinstvo. Budale'.
Nebi hrvat pisao toliku clanak vesti o srbski fudbalski tim.
Ja vas zalim.

Belotele

pre 9 godina

Spaniju ne mogu nikako da dobiju, dok protiv Holandije imaju sanse, ali bih lalama ipak dao prednost.
(1514AD, 10. jun 2014 21:05)

Hmmm... Robben&RVP ili Modric&Mandzukic? Meni se cini, po svakom mogucem kriteriju - Modric&Mandzukic. Olupina Sneijder iz Galatasaraja, ili Rakitic? Ostatak... a ko bi u Holandiji bio taj "ostatak"? Robben,RVP i Sneijder, koliko god bili dobri (a nisu onoliko koliko Modric, Mandzukic i Rakitic), toliko su i sebicni. I na osnovu cega si toliko siguran da ce iz te grupe proci bas oni (svakako cu navijati za njih, po navici, staroj 40 godina), a ne Chile, ili (nikad se ne zna) Australija?

Belotele

pre 9 godina

Podatak da je Rakitic Alfa Sevile, igrac finala, da je Modric u idealnoj ekipi Lige Sampiona, Mandzukic br 1 strijelac Bayern-a, Olic bog u Wolfsburgu, a za njim Perisic, Jelavic je kljucni igrac Evertona, Srna je gospodar Sahtjora...
(Herzegovina, 5. jun 2014 10:29)

Ti ne pratis bas mnogo, a? Jelavic kljucni igrac Evertona??? (Jeste sjajno odigrao jednu polusezonu, kad je stigao.) Jelavic, od zimus, vise nije igrac Evertona, nego Hull Cityja! A prethodno je u Evertonu ispao iz prve postave, jer je dugo bio van forme, a stigao Lukaku. Sada se, izgleda, malo vratio u formu (ali ne i u prvu postavu reprezentacije).

Nick Prascaton

pre 9 godina

djordje

Ako ima išta gore od hrvata koji za vrijeme poplava u svojoj zemlji šalju pomoć bosanskim srbima,to su onda hrvati koji šalju pomoć srbima u srbiju.

Alfabet

pre 9 godina

@B: Mate je Hrvat i mislio je na Srbe. Daj nauči se Hrvatski. A isto vazi za ovog Aussieserb. I ja sam rodjen u dijaspori pa sam se ipak kako tako naučio jezik. A vi ? Pišete kao neki indianci

neo

pre 9 godina

Komsije imaju dobru ekipu, posebno vezni red i centarfora. Mandzukic ce strahovito faliti protiv Brazila, jer je to jedini napadac u reprezentaciji koji moze da se nosi sa Silvom i Luizom. Ocekujem da prodju kao drugi u grupi, iza Brazila. Posle toga se ukrstaju, ako se ne varam, sa grupom u kojoj su Spanija i Holandija, i tu je najverovatnije kraj puta. Odnostno, Spaniju ne mogu nikako da dobiju, dok protiv Holandije imaju sanse, ali bih lalama ipak dao prednost.

Holandija ima losu ekipu. Ne znam kako je uigrana ali vecina igraca su iz njihove liga koja je, morate se sloziti, poprilicno slaba liga.

nisam ja, ja je

pre 9 godina

Momak Memphis Depay iz psva ume da zabije I sa 30m veruj mi. (or, 10. jun 2014 23:16)

Verujem, kao sto verujem da svaka reprezentacija ima bar 2-3 igraca koji to umeju.

Jelavic-NS

pre 9 godina

Iako je za ocekivati, muka mi je od pojedinih komentara.
Uzivao sam gledajuci fudbal sinoc uz pivo.
Po mojoj predpostavci hrvati inace imaju ostriji pristuo fudbalu naspram brazilaca sto se verovatno i nije svidelo kriterijumima sudije japanca.
Lep fudbal sve u svemu.

Mate

pre 9 godina

Ako dobijemo Meksiko bit ce ovdje 200 komentara podrske. Kako ste znali da cemo dobit, kako smo slavenska braca i ostali hvalospjevi kako su Vatreni najbolji na balkanu itd. Ako izgubimo, bit ce 300 komentara kako smo za doma spremni, kako bi Orlovi bolje odigrali turnir, kako igramo neandertalan nogomet, itd. Sve bi to bilo cool, da nemam neki cudan osjecaj da totalno ista ekipa pise i jedne i druge komentare u zavisnosti kako vjetar puse, i ovisno o rezultatu koji postignemo. Isto je i kod nas na portalima: kad si gore ljubim noge kad si dolje pljuni ga. Brutalno do bola.

Бојан Илић

pre 9 godina

Mate, Ako smo mi toliko smotani u nogometu zasto smo mi na SP a vi nigdje?Koj Matic? nikada smo ga culi Vidili smo vasu "fudbal" u akciji u Zagrebu pa i u BG kada smo imali nalosiji trener i kada smo bili u najlosji formiOrlovi ozbiljni tim? koji su ti ozbiljni igrace?
(B, 11. jun 2014 08:54)


Uuu ala si rekao Srbocetnicima "u oci" na B92.... bice ponosna cela Hrvatska na tebe...:-)))
Pa bio je i jedan vic kod nas ali pre, kad su Srbi isli a Croati "doma spremni":
"Sta je to trči trči ne moze da mrči?
Robert Jarni"!
E tu ste bili najjaci, ali mućak!
Ali ja nemam kopleks "vidim Srbe i dok spavam" pa mislim da ce Hrvati napraviti nesto na ovom SP!

Nataeos

pre 9 godina

Brazil će ih nakantati... Ceo Brazil očekuje jak početak svog tima, ima da jurnu ko ludi, i mislim da komšije neće izdržati, iako je uvek sve moguće, ali ne verujem da će Brazil podleći pritisku... Posle, sve će zavisiti od tekmi sa Kamerunim i Meksikom!

Keti S.

pre 9 godina

@Mate
I nogomet je nas!Pozz!

@Herzegovina
Sita sam se ismejala tvom komentaru,samo da te jos obavestim da Jelavic vise ne igra u Evertonu,vec u Hull City-ju!Pozz!

SRBIN_BGD

pre 9 godina

Evo navijaću večeras za komšije kao za Gorana Ivaniševiće kad je osvojio Vimbldon 2001, a to je isto kao i za Novaka kad navijam...
SREĆNO BRAĆO!!!

B

pre 9 godina

Mate,

Ako smo mi toliko smotani u nogometu zasto smo mi na SP a vi nigdje?

Koj Matic? nikada smo ga culi

Vidili smo vasu "fudbal" u akciji u Zagrebu pa i u BG kada smo imali nalosiji trener i kada smo bili u najlosji formi

Orlovi ozbiljni tim? koji su ti ozbiljni igrace?

neoopet

pre 9 godina

Nije tacno holandija ima jako mocnu ekipu mladi su pa ih ne znate ja zivim u Eindhoven pratim fudbal. Momak Memphis Depay iz psva ume da zabije I sa 30m veruj mi.

Pazi druze. Moze on da zabije sa 30m u holandskoj ligi. Holandska liga je slaba liga i tu nema sta. Nece Holandija nista veliko da ucini jer je mnogo boljih ekipa od nje: Brazil, Argentina, Spanija, Engleska, Italija, Nemacka. Cak 10 igraca u celokupnom sastavu je iz holandske lige.

IGGY

pre 9 godina

Lep hvalospev nema šta.Meni se lično čini da će Meksiko dalje.Ako isplate Kameruncima zaostale premije neće ni njih pobediti.U svakom slučaju su stigli na prvenstvo što je veliki uspeh

Gojkočea

pre 9 godina

Ono što je sigurno to je da hrvati za svoju reprezentaciju igraju sa 170% mogućnosti! Malo veće šanse dajem meksiku, zato što njima i nerešeno odgovara...neka pobedi bolji!

analgin

pre 9 godina

Ajde komšije da bar vi obelite obraz ovog podneblja. To da li se mi mrzimo ili volimo ne zanima meksikance, ni nas same, ali tako je kako je. Kad pokušaju da na karti nađu zemlju koja im je zabila tri gola, možda vide i Srbiju pored, i ostale.
Gazi sombrerose

Hute

pre 9 godina

Svaka cast braci srbima koji su uz hrvatsku. I ja bi bio uznjih, naravno. Dosta rasizma i nacizma. Nek pobjedi bolji veceras. Pozdrav iz splita.

provokator

pre 9 godina

Zaboli me za ovu reprezentaciju i ovaj savez ali da vecina igraca nakon pobjede u gostima kod Walesa nije bojkotirala Stimca, Hrvatska bi se borila do zadnje minute sa Belgijom za 1.misto.
To je jedina istina pa sad vi pricajte sta ocete.

or

pre 9 godina

@neo

Nije tacno holandija ima jako mocnu ekipu mladi su pa ih ne znate ja zivim u Eindhoven pratim fudbal. Momak Memphis Depay iz psva ume da zabije I sa 30m veruj mi.

Herzegovina

pre 9 godina

Tekst je dobar i korektan, al mala zamjerka: kazete uspjeli su da izbjegnu poraz u Beogradu? Pa mislim da je upravo Srbija uspjela da izbjegne poraz, jer je Hrvatska vodila, i zahvaljujuci inteligentnom Šimuniću Srbija je i uspjela samo da izjednači? Sama igra Hr je odpocetka bila postavljena, dobijamo na vremenu, razvlacimo igru, branimo se i cekamo gresku da ubitacnu kontru realizujemo, tako je i bilo. Sada da se igra sa ovim trenerom i njegovom vizijom Hr bi lagano tukla Sr

.......................

pre 9 godina

Hercegovac opet si nerealan , ne bi bilo nikakve šanse da tučete Srbiju da nije bilo Mihajlovića i njegovih eksperimenata , Srbija je u potpunosti nadigrala Hrvatsku u Beogradu , a danas da se igra ne bi imali nikakve šanse ,prespori ste a Srbija je za vas prekvalitetna - svemirski brod

da je Matić bio u Zagrebu ...

pre 9 godina

@hercegovac jako slabo poznaješ fudbal , nerealan si ... Srbija je uništila Hrvate u Beogradu i dokazala da je selektor bio neko drugi osim Mihajlovića da ne bi prošli na SP ,prespori ste i imate slabu obranu - Matić vas je uništio

Herzegovina

pre 9 godina

Ovako: Hr je strahovita ekipa ! Top 10 !!! Podatak da je Rakitic Alfa Sevile, igrac finala, da je Modric u idealnoj ekipi Lige Sampiona, Mandzukic br 1 strijelac Bayern-a, Olic bog u Wolfsburgu, a za njim Perisic, Jelavic je kljucni igrac Evertona, Srna je gospodar Sahtjora... Treba li vise sta pricat? RESPECT ! Top 10 ekipa svijeta !

moma dunjic

pre 9 godina

Objektivno, hrvatska ima najslabiji tim pa je ocekuju tri poraza. Mozda otkinu nekom bod, ali se u svakom slucaju posle prvog kruga vracaj doma!

srbija je puno jača

pre 9 godina

ova reprezentacija hrvatske nažalost po komentatore na ovom sajtu ne izgleda dobro , da je bio u srbiji neki drugi izbornik pregazio bi hrvate koji su prespori ,stvaraju premalo šansi , i imaju propuh u obrani

Against modern football

pre 9 godina

ne kapiram sta predstavljate Hrvatsku? (ЦЗБГ, 03. jun 2014 23:56)

ne kapiram, sta kometiras kad si ogranicen ko balkon ?

Ne kapiram, sto komentarises kada si nepismen.

AussieSerb

pre 9 godina

Ja stvarno vas Nerazumem. Vecina hrvati mrze srbe, i necu da cuju nikaku vest uvezi nas. A vi "yugosloveni", ste napisali najveci clanak vest od hrvatski tim prema drugim ucesnika zemalja svetski cup. Patite za bratsvo jedinstvo. Budale'.
Nebi hrvat pisao toliku clanak vesti o srbski fudbalski tim.
Ja vas zalim.

TIL Zagreb

pre 9 godina

Jedite kod Džoa... još večeras, a onda kmečanje 20 dana i kuknjava na sudije....
(Republika Srpska, 23. jun 2014 17:16)

pa koliko onda ti kukas....godinama...dobar si onda...

Dalmatinac

pre 9 godina

Imamo jednu od najteži skupina.Domaćin i peterostruki Brazil.Pa jaki borbeni Meksiko i dosta jaki Kamerun koji je superzasluzeno odigrao 2-2 u Njemackoj. Pa i ako prodjemo tu skupinu onda nas čekaju Svjetski Prvaci Španjolska ili brutalno jaka Nizozemska . Nije moglo gore. Tradicionalno uvik zavrsavamo u najtežim skupinama.kao i na prošlom EPu di smo za dlaku izbacili Spanjolce i kada smo bili u istoj skupini kao kasniji Finalisti Španjolska i Italija.i kada smo samo za dlaku ispali i igrali junacki nogomet.
A ne kao Grci ili neki drugi koji se redovno prosuljaju iz boranija skupina.

Jelavic-NS

pre 9 godina

Iako je za ocekivati, muka mi je od pojedinih komentara.
Uzivao sam gledajuci fudbal sinoc uz pivo.
Po mojoj predpostavci hrvati inace imaju ostriji pristuo fudbalu naspram brazilaca sto se verovatno i nije svidelo kriterijumima sudije japanca.
Lep fudbal sve u svemu.

Nick Prascaton

pre 9 godina

djordje

Ako ima išta gore od hrvata koji za vrijeme poplava u svojoj zemlji šalju pomoć bosanskim srbima,to su onda hrvati koji šalju pomoć srbima u srbiju.

Petar

pre 9 godina

Nema loše ekipe na SP da se razumemo. Mislim da komšije imaju realne šanse da dodju do osmine finala pa možda I više. Samo napred I jedne I druge komšije! :)

Srbin bgd

pre 9 godina

Znam sigurno da ce Hrvati poginuti na terenu, pa sta bude!!! Navijacu za njih zato su takvi, zato sto su nam poslali vecu POMOC NEGO RUSI, a i sami su bili poplavljeni, zato sto su pomogli RS, zato sto su hrvatski specijalci spasavali ljude u Obrenovcu, zato sto smo im komsije, zato sto zelim da nam se deca sutra ne ubijaju, zato sto ih razumem kad govore, zato sto igraju SUPER FUDBAL, zato sto u Zagrebu nisam doziveo nikakvu neprijatnost nego ljubaznost, zato sto su u Rovinju bili ljubazniji prema meni nego prema stranim turistima, zato sto NE ZELIM DA SE MRZIMO! ETO ZATO!!! SAMO NAPRED HRVATI!!!

CaptainObvious

pre 9 godina

Treba navijati za komsije, osim ako te komsije stalno navijaju da tebi crkne krava. Zelim da prodju kao i njihov timski slogan, onaj u vezi doma....

analgin

pre 9 godina

Ajde komšije da bar vi obelite obraz ovog podneblja. To da li se mi mrzimo ili volimo ne zanima meksikance, ni nas same, ali tako je kako je. Kad pokušaju da na karti nađu zemlju koja im je zabila tri gola, možda vide i Srbiju pored, i ostale.
Gazi sombrerose

SRBIN_BGD

pre 9 godina

Evo navijaću večeras za komšije kao za Gorana Ivaniševiće kad je osvojio Vimbldon 2001, a to je isto kao i za Novaka kad navijam...
SREĆNO BRAĆO!!!

Mate

pre 9 godina

Ako dobijemo Meksiko bit ce ovdje 200 komentara podrske. Kako ste znali da cemo dobit, kako smo slavenska braca i ostali hvalospjevi kako su Vatreni najbolji na balkanu itd. Ako izgubimo, bit ce 300 komentara kako smo za doma spremni, kako bi Orlovi bolje odigrali turnir, kako igramo neandertalan nogomet, itd. Sve bi to bilo cool, da nemam neki cudan osjecaj da totalno ista ekipa pise i jedne i druge komentare u zavisnosti kako vjetar puse, i ovisno o rezultatu koji postignemo. Isto je i kod nas na portalima: kad si gore ljubim noge kad si dolje pljuni ga. Brutalno do bola.

provokator

pre 9 godina

Zaboli me za ovu reprezentaciju i ovaj savez ali da vecina igraca nakon pobjede u gostima kod Walesa nije bojkotirala Stimca, Hrvatska bi se borila do zadnje minute sa Belgijom za 1.misto.
To je jedina istina pa sad vi pricajte sta ocete.

B

pre 9 godina

Mate,

Ako smo mi toliko smotani u nogometu zasto smo mi na SP a vi nigdje?

Koj Matic? nikada smo ga culi

Vidili smo vasu "fudbal" u akciji u Zagrebu pa i u BG kada smo imali nalosiji trener i kada smo bili u najlosji formi

Orlovi ozbiljni tim? koji su ti ozbiljni igrace?

Nesalomivi-novosadjanin

pre 9 godina

Hrvatska je lepa zemlja ali mi je Srbija najlepsa moja je. Hrvati imaju odlican tim a mi vise odlicnih pojedinaca koje ipak nisu znali selektori da uklope.
Ne verujem u to da Hrvati mogu daleko zato sto imaju grupu koja nije ni najmanje naivna.
Ocekujem kao prvo poraz od Brazila ne zato sto je domacin vec zato sto je kvalitetniji.
Ako se kolo srece okrene Hrvati ce dogurati daleko. Tesko ce se to ipak dogoditi.

НБГД!!!

pre 9 godina

Ако Вам и даље није јасно како сте успели да нас добијете 2:0 онда податак да су на тој утакмици играли поменути играчи:Стевановић,Шћеповић,Радовановић,Бркић на голу,Крстичић..Мени није јасно како нас нисте изули а добили сте нас ИЗ 2 ГРЕШКЕ! Тако да велику захвалност дајете Синиши Михајловићу!

Melenci

pre 9 godina

Hrvati imaju ubojit tim i verujem da ce proci grupu.Posle BIH navijacu zdusno za njih.Hrvati borite se,jer nisu bolji od vas holandjani,zivi bili pa videli.Luka ako odigra kao u Realu odose hrvati daleko,a to im i zelim.Nisu nama hrvati krivi sto nismo u Brazilu,jednostavno bili su u kvalifikacijama bolji od nas.Bas mi je drago sto ste predstavili nase susede.neka im je sa srecom,

alexxx

pre 9 godina

Vidim komentare tipa "E da je Srbiji bio drugi izbornik umjesto MIhajlovica. Pa pristjetite se da je i Hrvatska tada na klupi imala Igora Stimca koji je po mom misljenju mnogo losijij strucnjak od Mihajlovica. Slazem se da Srbija sada izgleda puno ozbiljnije ali mislim da i dalje , za razliku od Hrvata, nemaju kolektiv , odnosno kult reprezentacije. To je nesto sto Hrvate krasi od samog pocetka

Nataeos

pre 9 godina

Brazil će ih nakantati... Ceo Brazil očekuje jak početak svog tima, ima da jurnu ko ludi, i mislim da komšije neće izdržati, iako je uvek sve moguće, ali ne verujem da će Brazil podleći pritisku... Posle, sve će zavisiti od tekmi sa Kamerunim i Meksikom!

Beogradjanin

pre 9 godina

Samo muski da odigrate kao sto znate i umete pa sta vam bog da,navijam za Bosnu i Hrvatsku i zelim vam puno srece na mundijalu.Pozdrav is Srbije za susede (:

Mario

pre 9 godina

Mi Hrvati smo outsideri i logicno je da je Brazil doma favorit. Al da smo bez izgleda? E bogami nismo.mi smo bezbroj puta dokazali da se mozemo nositi i pobijediti i najbolje ekipe svijeta. Koliko god to nekome smetalo ovdje ali cinjenica je da nas Hrvate u svijetu respektiraju i da svi sa strahopostovanjem pricaju o Hrvatima u nogometu. Mi smo gotovo sve najvece ekipe vec pobijedili.a Talijanima nabili i komplekse jer nikada od njih nismo izgubili.a dva puta ih pobijedili. Pobijedili smo Njemce,Engleze, Nizozemce, Spanjolce, Argentince,Belgijance...sve najjace ekipe svijeta smo vec dobili. I ako nam se poklopi mozemo i svakoga bilo gdje dobiti. Al Brazil je favorit doma. No Hrvatska se nikada ne predaje i nikada nikome ne priznaje da je bolji. Mi imamo mentalitet pobjednika.

vamosMexiko

pre 9 godina

minimum 2 do 3 gola razlike za Meksiko, sve ostalo bi bilo veliko iznenadjenje, jedva cekam, bice uzivanje gledati kako Meksiko puni kocke.

ja

pre 9 godina

Kao prvo, uvek su bili bolji od nas u fudbalu. Mozemo da budemo patriote koliko hocemo ali ovo je istina. Mi smo generalno bolji u kosarci, odbojci, vaterpolu ali su oni bolji u rukometu u fudbalu. Tipujem na nereseno protiv Brazila.

nećete u brazil

pre 9 godina

srpska misija u brazilu je okončana, vidjeli smo kako,
naša počinje sutra, vidjet ćemo kako, jedno je sigurno,
nećemo se osramotiti, nerješeno sa brazilom niikako
nemožemo nazvati neuspjehom, kaj ne?
inače, krektno predstavljanje "vatrenih" na b92.......

Rex

pre 9 godina

Večeras oko ponoći kreće hrvatsko kmečanje, kuknjava i plač.... a, mogli smo biti svjetski prvaci, sudija nas pokrao, bla, bla, bla....

IGGY

pre 9 godina

Lep hvalospev nema šta.Meni se lično čini da će Meksiko dalje.Ako isplate Kameruncima zaostale premije neće ni njih pobediti.U svakom slučaju su stigli na prvenstvo što je veliki uspeh

Бојан Илић

pre 9 godina

Mate, Ako smo mi toliko smotani u nogometu zasto smo mi na SP a vi nigdje?Koj Matic? nikada smo ga culi Vidili smo vasu "fudbal" u akciji u Zagrebu pa i u BG kada smo imali nalosiji trener i kada smo bili u najlosji formiOrlovi ozbiljni tim? koji su ti ozbiljni igrace?
(B, 11. jun 2014 08:54)


Uuu ala si rekao Srbocetnicima "u oci" na B92.... bice ponosna cela Hrvatska na tebe...:-)))
Pa bio je i jedan vic kod nas ali pre, kad su Srbi isli a Croati "doma spremni":
"Sta je to trči trči ne moze da mrči?
Robert Jarni"!
E tu ste bili najjaci, ali mućak!
Ali ja nemam kopleks "vidim Srbe i dok spavam" pa mislim da ce Hrvati napraviti nesto na ovom SP!

kronologija

pre 9 godina

Euro 1996 - nakon grupa poraženi od prvaka Njemačke

SP 1998 - u polufinalu poraženi od prvaka Francuske

SP 2002 - slabo izdanje, pamti se pobjeda protiv Italije

EP 2004 - teška grupa sa Francuskom, Engleskom i Švicarskom, osvojeno treće mjesto, ključan remi 2:2 sa Francuzima i rukom zaustavljena lopta Trezegueta nakon čega je dao gol.

SP 2006 - slabo izdanje, 3. mjesto u grupi, pamti se očajno suđenje vs Australije.

EP 2008 - nesretno ispali u četvrtfinalu od Turske nakon penala, Semih dao izjednačujući gol u zadnjih sekundama produžetka.

EP 2012 - grupa smrti sa finalistima Španjolskom i Italijom, Italija se standardno kroz iglu provukla.

or

pre 9 godina

@neo

Nije tacno holandija ima jako mocnu ekipu mladi su pa ih ne znate ja zivim u Eindhoven pratim fudbal. Momak Memphis Depay iz psva ume da zabije I sa 30m veruj mi.

Slobodni Klikeri

pre 9 godina

Da li je mozda neko primetio da sahovnica na dresu Hrvatske,stidljivo, pocinje sa belim poljem? (ko ne zna sta to znaci neka gugla)

;-)

pre 9 godina

Sta god da urade komsije,oni su tamo a mi tu gde jesmo. Mislim da ce ostvariti dobar rezultat vec na samom startu sa Brazilom ali tu nece smeti da polete. Naj bitnija im je utakmica protiv Kameruna ako njih dobiju prolaze dalje. E sad ako se nevaram ukrstaju se sa grupom gde su Holandija i Spanija a to su finalisti iz Juzne Afrike. Realno to je zadnja stanica ali ako i tu prepreku predju eto njih daleko. U svakom slucaju sretno komsije.

Belotele

pre 9 godina

Spaniju ne mogu nikako da dobiju, dok protiv Holandije imaju sanse, ali bih lalama ipak dao prednost.
(1514AD, 10. jun 2014 21:05)

Hmmm... Robben&RVP ili Modric&Mandzukic? Meni se cini, po svakom mogucem kriteriju - Modric&Mandzukic. Olupina Sneijder iz Galatasaraja, ili Rakitic? Ostatak... a ko bi u Holandiji bio taj "ostatak"? Robben,RVP i Sneijder, koliko god bili dobri (a nisu onoliko koliko Modric, Mandzukic i Rakitic), toliko su i sebicni. I na osnovu cega si toliko siguran da ce iz te grupe proci bas oni (svakako cu navijati za njih, po navici, staroj 40 godina), a ne Chile, ili (nikad se ne zna) Australija?

1514AD

pre 9 godina

Komsije imaju dobru ekipu, posebno vezni red i centarfora. Mandzukic ce strahovito faliti protiv Brazila, jer je to jedini napadac u reprezentaciji koji moze da se nosi sa Silvom i Luizom. Ocekujem da prodju kao drugi u grupi, iza Brazila. Posle toga se ukrstaju, ako se ne varam, sa grupom u kojoj su Spanija i Holandija, i tu je najverovatnije kraj puta. Odnostno, Spaniju ne mogu nikako da dobiju, dok protiv Holandije imaju sanse, ali bih lalama ipak dao prednost.

Danilo

pre 9 godina

Kad se pogleda unazad I mi I Hrvati smo bili strasne reprezentacije koje su mogle mnogo vise .Kakvi majstori Mijatovic ,Piksi ,Suker, Prosinecki ,Dejo sou na gerenu .

neo

pre 9 godina

Komsije imaju dobru ekipu, posebno vezni red i centarfora. Mandzukic ce strahovito faliti protiv Brazila, jer je to jedini napadac u reprezentaciji koji moze da se nosi sa Silvom i Luizom. Ocekujem da prodju kao drugi u grupi, iza Brazila. Posle toga se ukrstaju, ako se ne varam, sa grupom u kojoj su Spanija i Holandija, i tu je najverovatnije kraj puta. Odnostno, Spaniju ne mogu nikako da dobiju, dok protiv Holandije imaju sanse, ali bih lalama ipak dao prednost.

Holandija ima losu ekipu. Ne znam kako je uigrana ali vecina igraca su iz njihove liga koja je, morate se sloziti, poprilicno slaba liga.

hawkeye

pre 9 godina

Nemaju Hrvati laku grupu a ako i prođu ukrštaju se sa Špancima i Holanđanima što je realno mnogo težak put,ali nije to loš tim i mogli bi da naprave neko iznenađenje,najviše zbog Modrića moje simpatije su na njihovoj i BIH strani.

Keti S.

pre 9 godina

@Mate
I nogomet je nas!Pozz!

@Herzegovina
Sita sam se ismejala tvom komentaru,samo da te jos obavestim da Jelavic vise ne igra u Evertonu,vec u Hull City-ju!Pozz!

Slavonac3210

pre 9 godina

Pohvale za članak.

Međusobna prepucavanja ne želim, niti imam volje komentirat.

Poštujem svakoga bez obzira na nacionalnost, boju kože...

Alfabet

pre 9 godina

@B: Mate je Hrvat i mislio je na Srbe. Daj nauči se Hrvatski. A isto vazi za ovog Aussieserb. I ja sam rodjen u dijaspori pa sam se ipak kako tako naučio jezik. A vi ? Pišete kao neki indianci

Belotele

pre 9 godina

Podatak da je Rakitic Alfa Sevile, igrac finala, da je Modric u idealnoj ekipi Lige Sampiona, Mandzukic br 1 strijelac Bayern-a, Olic bog u Wolfsburgu, a za njim Perisic, Jelavic je kljucni igrac Evertona, Srna je gospodar Sahtjora...
(Herzegovina, 5. jun 2014 10:29)

Ti ne pratis bas mnogo, a? Jelavic kljucni igrac Evertona??? (Jeste sjajno odigrao jednu polusezonu, kad je stigao.) Jelavic, od zimus, vise nije igrac Evertona, nego Hull Cityja! A prethodno je u Evertonu ispao iz prve postave, jer je dugo bio van forme, a stigao Lukaku. Sada se, izgleda, malo vratio u formu (ali ne i u prvu postavu reprezentacije).

Hute

pre 9 godina

Svaka cast braci srbima koji su uz hrvatsku. I ja bi bio uznjih, naravno. Dosta rasizma i nacizma. Nek pobjedi bolji veceras. Pozdrav iz splita.

Vladimir Pula

pre 9 godina

Realno maksimum je da prodjemo skupinu. I za to ce nam trebati dosta sreće, jer se igraju 3 utakmice na skoro 3 kontinenta po razdaljinama i klimatskim uvjetima. Meksiko recimo sve igra u krugu par sto km, Brazil isto. A afrikanci, oni ionako podnose tu klimu, za nju su rodjeni.
Jedva čekam svjetsko, navijacu ko budala kao i inače, al nemam prevelika očekivanja.

neoopet

pre 9 godina

Nije tacno holandija ima jako mocnu ekipu mladi su pa ih ne znate ja zivim u Eindhoven pratim fudbal. Momak Memphis Depay iz psva ume da zabije I sa 30m veruj mi.

Pazi druze. Moze on da zabije sa 30m u holandskoj ligi. Holandska liga je slaba liga i tu nema sta. Nece Holandija nista veliko da ucini jer je mnogo boljih ekipa od nje: Brazil, Argentina, Spanija, Engleska, Italija, Nemacka. Cak 10 igraca u celokupnom sastavu je iz holandske lige.

nisam ja, ja je

pre 9 godina

Momak Memphis Depay iz psva ume da zabije I sa 30m veruj mi. (or, 10. jun 2014 23:16)

Verujem, kao sto verujem da svaka reprezentacija ima bar 2-3 igraca koji to umeju.

Gojkočea

pre 9 godina

Ono što je sigurno to je da hrvati za svoju reprezentaciju igraju sa 170% mogućnosti! Malo veće šanse dajem meksiku, zato što njima i nerešeno odgovara...neka pobedi bolji!