Nova vest
Borilački sportovi

Nedelja, 20.11.2022.

08:10

Srbija dobila novog šampiona sveta!

Mlada srpska reprezentativka u tekvondou Nadica Božanić osvojila je zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u meksičkoj Gvadalahari.

Izvor:

Autor:

Srbija dobila novog šampiona sveta!
Foto: Profimedia

Dvadesetjednogodišnja članica TKD kluba Galeb u finalu kategorije do 73 kilograma savladala je Korejku Da Bin 2:0 (12:8, 9:3), koja je prošle godine u finalu Olimpijskih igara poražena od Milice Mandić.

Iako joj žreb nije bio nimalo naklonjen, Nadica Božanić je na tatamiju delovala vrlo sigurno, u drugom kolu savladala je Turkinju Uzunčavdar (7:2, 7:5), a u osmini finala bila bolja, posle puno uzbuđenja, od odlične Amerikanke Gorman-Šor (9:3, 10:13, 3:2).

U četvrtfinalu, najznačajnijoj borbi u dosadašnjoj seniorskoj karijeri, Nadica je bila uspešnija od Kazahstanke Deniz (15:3, 8:8).

Protivnica u polufinalu, Mekgouan iz Velike Britanije, držala se do polovine prve runde, a onda je učenica Dragana Jovića pojačala i sa 8:6, 6:2 stigla do velikog finala gde je takođe slavila.

Njeno zlato je rekordna peta medalja na šampionatu sveta, nakon što su prethodno do odličja došli Mahdi Hodabahši (zlato), Aleksandra Perišić (srebro) i Tijana Bogdanović i Stefan Takov (bronze).

Reprezentativac Srbije, Relja Ivković, poražen je u prvom kolu od Malezijca Sebastijana Tana sa 2:0 (4:1, 6:1).

Poslednjeg dana Svetskog prvenstva, Srbija će imati još jednog predstavnika. U najlakšoj ženskoj kategoriji, do 46 kilograma, nastupiće Lana Komnenović, koja će u šesnaestini finala na megdan Azerbejdžanki Minaji Akbarovoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve