Nova vest
Borilački sportovi

Petak, 01.07.2022.

15:00

Tekvondoisti Srbije stigli u Alžir

Na XIX Mediteranskim igrama, koje se održavaju u Oranu Srbiju će predstavljati šestoro tekvondistkinja i tekvondista.

Izvor: B92

Autor:B92

Tekvondoisti Srbije stigli u Alžir
Aleksandra Radmiloviæ (Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT)

Oni su doputovali u Alžir, dva dana pred takmičenja.

U konkurenciji žena Srbiju će predstavljati Vanja Stanković u kategoriji do 49 kilograma, Aleksandra Radmilović, do 57kg, Aleksandra Perišić i Nadica Božanić do 67 kg.

Dvojica tekvondista koji će predstavljati Srbiju su Novak Stanić, u kategoriji do 68 kilograma, i Stefan Takov, do 80kg.

Vanja Stanković je na prethodnim Mediteranskim igrama, u španskoj Taragoni 2018. godine, osvojila bronzanu medalju.

"Ovo su moje druge Mediteranske igre i čast mi je što po drugi put predstavljam svoju zemlju. Prošle, u Taragoni, su bile sjajno iskustvo i veoma uspešne za mene, s obzirom da sam osvojila medalju. Ovde je konkurencija dosta jaka, ali i mi smo spremni i, kao i uvek, daćemo svoj maksimum",
kaže Vanja Stanković.

Na prethodnim Mediteranskim igrama učestvovala je i Aleksandra Radmilović.

"Prvi put sam u Alžiru, a drugi put na Mediteranskim igrama. Prošli put sam izgubila u borbi za medalju, pa se nadam boljem plasmanu. Konkurencija je odlična, države Mediterana imaju jak tekvondo, pa očekujem zanimljiv takmičarski dan",
rekla je Aleksandra Radmilović.

Najbolja ilustracija snage tekvondoa u regionu Mediterana je podatak da je 40 odsto medalja na prethodnim Olimpijskim igrama otišlo u zemlje učesnice ovih Igara.

Nadica Božanić debituje na Mediteranskim igrama.

"Jako sam uzbuđena zbog celog putovanja, ovo je nešto najsličnije Olimpijskim igrama, pored Olimpijskih igara mladih. Raduje me što ću imati priliku da upoznam i bodrim i naše najbolje sportiste iz drugih sportova. Čast mi je da predstavljam našu zemlju na ovako velikom takmičenju", kaže Nadica Božanić.

Tekvondo takmičenja u Oranu na programu su 3. i 4. jula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve