Nova vest
Borilački sportovi

Petak, 07.01.2022.

17:00

Milica Mandić i Dragan Jović najbolji na svetu

Na pravoslavni Božić, 7. januara, proglašeni su najbolji u svetu tekvondoa u 2021. godini.

Izvor: SS

Autor: SS

Milica Mandić i Dragan Jović najbolji na svetu
Foto: Dragan Joviæ

Među njima su Milica Mandić i Dragan Jović, svako u svojoj kategoriji na vrhu liste nauspešnijih.

Globalno javno glasanje je organizovano online u periodu od 4. januara, a maksimalan potreban broj glasova dostignut je u rekordnom roku od dva dana.

"Danas s ogromnim ponosom obaveštavamo javnost da je naša olimpijska Milica Mandić proglašena najboljom sportistkinjom. Milica je postigla mnoge istorijske uspehe – prva je sportistkinja iz Srbije koja je osvojila dve pojedinačne olimpijske medalje (i to zlatne – u Londonu 2012, i na poslednjim OI u Tokiju). Ona je i prva sportistkinja koja je osvojila zlato za Republiku Srbiju u svim sportovima na OI, i istovremeno najuspešnija olimpijka pod zastavom Republike Srbije", pohvalio se Tekvondo savez Srbije.

Za najboljeg trenera u protekloj 2021. godini proglašen je naš tekvondo selektor i trener Dragan Jović, kome je ovo drugo priznanje ovog tipa (prvi put 2017. godine).

Ime Dragana Jovića ostaće upisano u istoriji ne samo srpskog tekvondoa i sporta u celini već i na svetskom nivou, s obzirom da je, samo uzimajući u obzir olimpijske igre, u poslednja tri ciklusa zaslužan za čak 4 medalje ( dve zlatne koje je osvojila Milica Mandić, i po jednu srebrnu i bronzanu koje je osvojila Tijana Bogdanović).

"Milica, Dragan i ceo olimpijski tekvondo tim su ponos naše zemlje i sporta u celini", ističe Tekvondo klub "Galeb" i dodaje:

"A nama u Tekvondo klubu Galeb je izuzetna čast što je osnivač i prvi čovek kluba upravo Dragan Jović, i što je Milica Mandić (kao i Tijana Bogdanović) od prvog dana članica Galeba u kojem je dočekala i kraj više nego uspešne sportske karijere".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve