Nova vest
Borilački sportovi

Nedelja, 03.03.2019.

13:59

Tekvondistkinja Vanja Stanković najbolja na turniru u Las Vegasu

Reprezentativka Srbije u tekvondou Vanja Stanković osvojila je zlatnu medalju na G2 turniru, Ju Es openu u Las Vegasu u kategoriji do 49 kilograma.

Izvor: B92

Autor:B92

Tekvondistkinja Vanja Stanković najbolja na turniru u Las Vegasu
Foto:Starsport

Aktuelna svetska prvakinja je u Las Vegasu osvojila 20 poena za svetsku i olimpijsku listu, a na putu do prvog mesta zabeležila je pet pobeda.

U finalu je na zlatan bod pobedila Nemicu Ajdin. Aleksandra Radmilović je u kategoriji do 57 kilograma poražena u četvrtfinalu, dok je Bogdan Bulat (do 63 kilograma) izgubio u drugom kolu.

Miroslava Aleksić (do 57 kilograma) izgubila je u prvom kolu.

Stanković je od početka 2019. godine osvojila nekoliko medalja, a ovo je prva zlatna medalja na G2 turniru.

"Drago mi je da sam konačno stigla do zlatne medalje i to na G2 turniru. Zadovoljna sam borbama i rezultatom, ali i osvojenim bodovima koji će me približiti samom vrhu liste. Cilj je svakako Svetsko prvenstvo i nadam se da će tada moja forma biti na vrhuncu", izjavila je Vanja Stanković, članica TK "Galeb".

Sledeći na tatami izlaze Tijana Bogdanović (do 53 kilograma), Milica Mandić (do 73), Nađa Savković (do 62), Dmitrij Nagaev (do 58) i Damir Fejzić (do 74).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve