Nova vest
Borilački sportovi

Ponedeljak, 11.02.2019.

19:09

Tekvondo: Dva zlata i bronza, srpske devojke druge u ukupnom plasmanu

Predstavnice Srbije i tekvondo kluba Galeb Milica Mandić, Tijana Bogdanović i Vanja Stanković osvojile su medalje na G2 turniru President kupu.

Izvor: B92

Autor:B92

Tekvondo: Dva zlata i bronza, srpske devojke druge u ukupnom plasmanu
Foto: Tekvondo klub Galeb

Mandićeva (-73kg) i Bogdanovićeva (-53kg) su osvojile zlatne medalje, dok je Stankovićevoj (-49kg) pripalo treće mesto.

Devojke su zablistale na jednom od najjačih turnira pred odlazak na Svetsko prvenstvo u Mančester, zauzevši drugo mesto u ukupnom plasmanu!

Izuzetan rezultat za devojke pretposlednjeg dana turnira doneo je pobednicama po 20 poena za olimpijsku i svetsku listu, dok je Stankovićeva odnela 7,2 poena. Nađa Savković (-63kg) i Nadica Božanić (-63kg) poražene su u četvrtfinalnim mečevima, kao i Ana Tepavac (+73). Aleksandra Radmilović (-57kg) je izgubila u drugom kolu, kao i Iris Jović Vujković (-67kg).

Trener Dragan Jović pohvalio je devojke.

"Devojke su bile sjajne, jednostavno sjajne! Na ovako jakom prvenstvu su pokazale gde im je mesto i zašto su tu gde su. Srbija je zauzela ekipno u ženama drugu poziciju po rezultatima odmah iza domaćina Turske koja je imala ogroman tim, a ispred Velike Britanije koje su uvek teški protivnici. Ovo je stepenica više ka Svetskom prvenstvu u Mančesteru ali i Olimpijskim igrama u Tokiju, imamo mnogo posla do tada. Ovo je lep rezultat ali nema mesta opuštanju", rekao je Dragan Jović.

Mandićeva, koja se trenutno nalazi na četvrtom mestu olimpijske liste, je zabeležila pet pobeda.

"Srećna sam zbog današnjeg rezultata, radila sam pet teških mečeva. Svaka protivnica je bila kvalitetna, ali smo uz fenomenalnu taktiku i rad prevazišli svaku prepreku. Naročito mi je drago zbog finala gde sam se borila sa protivnicom iz Turske od koje sam gubila više puta i koja je ispred mene na rang listi. I dalje imam grešaka na kojim moram da radim, ali ima vremena do Svetskog prvenstva da sve ispravimo", ističe aktuelna svetska prvakinja Milica Mandić.

Srebrna sa OI u Riju je takođe u Turskoj zabeležila pet pobeda. Prošle nedelje je Tijana već osvojila prvo zlato u ovoj sezoni, na turniru G1 kategorije na Kipru.

"Ovo je odličan početak sezone, drugo zlato od početka, jako dobro smo se spremali u pripremnom periodu i drago mi je da se vide i rezultati. Ovo je predolimpijska godina i važan nam je svaki turnir i svaki bod, imamo još dosta turnira do Svetskog prvenstva u Mančesteru i nadam se da ćemo nastaviti u ovom ritmu. Takođe, drago mi je bilo da sam pobedila Ruskinju Tatjanu Kudašovu koja je bila prvi nosilac i od koje sam često gubila, ispravili smo dosta grešaka i za sad nam dobro ide. Gale nas je odlično vodio kroz borbe i ovo je bio težak i dugačak dan i za njega i za ceo tim. Ali zajednički trud se uvek isplati", istakla je Bogdanovićeva.

Svetska prvakinja iz 2017. godine, Vanja Stanković, na President kupu osvojila je bronzanu medalju.

"Zadovoljna sam zbog medalje, ovo je veoma jak turnir i prvi put sam na njemu uspela da stignem do odličja. Bilo je dobrih mečeva, ali ipak mislim da nisam bila na visini zadatka u polufinalnoj borbi. Ovo je drugi test turnir ove godine, biće ih još nekoliko do svetskog prvenstva i nadam se da će svaki biti sve bolji i da ću ispraviti greske sa ovog takmičenja", kazala je Stankovićeva.

Poslednjeg takmičarskog dana na tatami izlaze seniori: Dmitrij Nagaev -58, Mateja Kuburovic-54, Bogdan Bulat -63, Budimir Krivokapić -80 iz TK Galeb, kao i Dušan Božanić iz TK Imperijum.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve