Nova vest
Borilački sportovi

Sreda, 14.09.2022.

12:00

"Srpski rvači učinili naciju ponosnom"

Reprezentacija Srbije se posle osvojene četiri medalje na Svetskom prvenstvu u rvanju, okitila još jednom bronzanom medaljom u ekipnom plasmanu.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Foto: RSS

Zlatni momci, Zurabi Datunašvil, Ali Arslan, Mate Nemeš i Sebastijan Nađ su na Svetskom prvenstvu u rvanju za seniore trijumfovali u grčko rimskom stilu u kategorijama do 63, 67,72 i 87kg.

"Nakon pobeda Zurabija i Alija, nova istorija srpskog rvanja je već ispisana, a zlatnim medaljama Nađa i Nemeša je postala simbol kako je sve moguće kada imate hrabrosti i srca za sve borbe, i na strunjači, ali i u životu. Srpska reprezentacija u rvanju je učinila celu naciju ponosnom, a drugim državama postavila najviše i najzlatnije ciljeve. Hvala momcima koji su me učinili najsrećnijim čovekom na planeti. Najjači smo i najbolji kada je najteže, a Mate nam je u finalnoj borbi demonstrirao da odustajanje nije opcija. Srećan sam što se ceo tim i treneri i ljudi iz Saveza i svi koji su učestvovali u organizaciji Svetskog prvenstva osećaju kao pobednici, jer svi to i jesu. Još jednom hvala zlatnim momcima što su učinili i nemoguće i što je Srbija centar sveta za rvače i rvanje", izjavio je Željko Trajković, predsednik Rvačkog saveza Srbije .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve