Nova vest
Borilački sportovi

Četvrtak, 21.04.2022.

10:50

Delegacija Svetske rvačke federacije u poseti Beogradu

Beograd i Rvački savez Srbije uveliko se pripremaju za organizaciju Svetskog seniorskog prvenstva od 10. do 18. septembra.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Tim povodom je delegacija Svetske rvačke federacije, na čelu sa predsednikom Nenadom Lalovićem, bila u poseti sa ciljem da se provere svi tehnički i logistički segmenti organizacije ovog velikog sportskog događaja.

Lalović, jedini Srbin koji je član Međunarodnog olimpijskog komiteta, pohvalio je Rvački savez Srbije za sve što je urađeno do sada, istakavši veliku motivisanost i profesionalnost svih ljudi koji su uključeni u proces organizacije i poručio da nema sumnju da će Beograd na najvišem nivou dočekati najbolje rvače sveta.

"Srbija u potpunosti može da parira najrazvijenijim zemljama sveta kako po uslovima za treniranje koje je obezbedila rvačima, tako i kada je u pitanju organizacija predstojećeg Svetskog prvenstva. Srećan sam kada vidim koliki napredak je ostvarilo rvanje u proteklih par godina, kao i na saradnju Srbije sa Svetskom rvačkom federacijom. Radujem se spektaklu koji nas očekuje u septembru", rekao je Lalović.

Predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković istakao je da je organizacija Svetskog prvenstva u septembru izuzetno značajan događaj za zemlju i Beograd, a posebno za rvanje kao sport.

"Veoma sam ponosan jer je ovo potvrda kvalitetnog i posvećenog rada Rvačkog saveza Srbije. Predstavnicima Svetske rvačke federacije detaljno smo predstavili kompletan plan organizacije i zaista sam zadovoljan njihovim reakcijama i konstruktivnim predlozima. Prvenstvo se organizuje na najvišem svetskom nivou u skladu sa svim standardima ovako velikog takmičenja. Osim fantastičnih borbi rvača, očekuje nas i veoma atraktivan muzičko-zabavni program i bogat prateći sadržaj u kojem će i rvači i posetioci moći da uživaju“", zaključio je Trajković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve