Nova vest
Borilački sportovi

Nedelja, 03.04.2022.

19:55

Bronza za Kukolja u Antaliji

Još jedan sjajan rezultat jednog od naših najboljih džudista – Aleksandar Kukolj osvojio je bronzanu medalju na Grand Slam turniru u Antaliji.

Izvor: SS

Autor: SS

Bronza za Kukolja u Antaliji
Foto: OKS

Aleksandar Kukolj osvojio je bronzanu medalju u težinskoj kategoriji do 100kg na IJF Grand Slam turniru u Antaliji. Ovaj izuzetan rezultat naš takmičar ostvario je nakon brilijantne serije mečeva u kojima se borio.

Svoj pohod na bronzu započeo je pobedom nad Kubancem Liesterom Kardonom. Aleksandar je ceo meč bio vrlo siguran i gotovo rutinski je meč priveo kraju.

Podjednako sigurno Kukolj je dobio i naredni meč pobedom nad Bugarinom Kostadinom Cvetanovim. Tehnički veoma dominantan, ni u jednom trenutku nije ostavljao prostor za sumnju da će ovaj meč završiti svojom pobedom.

Konačno, u trećem vezanom meču, Kukolj se susreo sa takmičarem iz Rumunije, Asli Gonzalesom. I njega je Aleksandar pobedio, što ga je dovelo do polufinalne borbe.

U polufinalu, Aleksandar Kukolj susreo se sa Špancem, Nikolozom Šerazadišvilijem. U ovom meču, Aleksandar je delovao prilično umorno i iscrpljeno. Španac je uspeo da povede i do kraja meča je zadržao prednost nad našim džudistom.

Konačno, Aleksandar Kukolj je došao do meča za treće mesto u kojem se sastao sa Rafaelom Buzacarinijem iz Brazila. Brazilac je kroz repesaž izborio mesto u borbi za treće mesto. Naš Aleksandar je u ovoj borbi vrlo brzo napravio vazari, a onda je do kraja meča mudro i iskusno održavao svoju prednost i tako je osvojio bronzanu medalju

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve