Nova vest
Borilački sportovi

Sreda, 09.03.2022.

19:45

Kovačević bronzani na Evropskom prvenstvu

Srpski reprezentativac Branko Kovačević osvojio je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu za rvače do 23 godine.

Izvor: B92

Autor:B92

Kovačević bronzani na Evropskom prvenstvu
Ilustracija (Foto: Profimedia)

Rvač beogradskog Radničkog je u kategoriji do 82 kilograma grčko-rimskim stilom u borbi za bronzano odličje savladao Nemca Erika Lesera rezultatom 6:3.

Na putu do medalje u Bugarskoj Kovačević je u prvom kolu bio bolji Jermena Gagika Hakobijana, u četvrtfinalu je savladao Turčina Sameta Jaldirama, a u polufinalu mu je nedostajalo i malo sreće.

U borbi sa Gruzinom Bekom Gurulijem, rezultat je bio 3:3, ali je Gruzin ipak prošao dalje, jer je osvojio poslednji poen. Rezultat Kovačevića u Plovdivu još više dobija na značaju ako se u obzir uzme činjenica da je i na minulom Svetskom prvenstvu do 23 godine, koje je održano u novembru prošle godine, takosje osvojio bronzu. Blizu medalje bio je i Aleksa Ilić, takođe rvač beogradskog Radničkog. On je u kategoriji do 77 kilograma grčko-rimskim stilom u meču za bronzu poražen od Mađara Krištofera Klanjija. "Nakon seniorske konkurencije polako gradimo kontinuitet osvajanja medalja i u mlasjim kategorijama. To je znak da se u srpskom rvanju zaista ozbiljno radi. Branko Kovačević je bio treći na svetu, sad je treći u Evropi, a malo mu je nedostajalo da osvoji i sjanije odličje, jer je sigurno bio najkvalitetniji takmičar u ovoj kategoriji. I Aleksi Iliću je malo nedostajalo za medalju tako da sa sigurnošću možemo da kažemo da imamo plejadu mladih rvača koji će sigurno na dostajan način u dogledno vreme naslediti sadašnje trofejne seniore" rekao je selektor reprezentacije Srbije Milorad Dokmanac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve