Nova vest
Borilački sportovi

Četvrtak, 07.10.2021.

08:30

Rvači otputovali na Svetsko prvenstvo

Najbolji srpski rvači u grčko-rimskom stilu otputovali su u Oslo gde se održava Svetsko prvenstvo.

Izvor: B92

Autor:B92

Rvači otputovali na Svetsko prvenstvo
Foto: Profimedia/Petter Arvidson / BILDBYRÃ…N

Srbiju će u prestonici Norveške predstavljati Perica Dimitrijević (63 kg), Sebastian Nađ (67kg), Aleksa Erski (72kg), Viktor Nemeš (77kg), Branko Kovačević (82kg), Zurabi Datunašvili (87kg) i Mikhail Kajaia (97kg).

Za razliku od prethodnih velikih takmičenja, kada se putovalo sa najvećim ambicijama i željom da se osvoji barem jedna medalja, odlazak u Norvešku ima za cilj da mladi rvači steknu dragoceno iskustvo.

"Svetsko prvenstvo u Oslu poslužiće nam da mladim rvačima pružimo šansu na velikoj sceni. Mi gledamo u budućnost i naš konačni cilj su Olimpijske igre u Parizu 2024. godine. Ove takmičarske godine već smo na dva velika takmičenja napravili sjajne rezltate. U Oslo odlazimo bez pritiska, ali sa željom da ovu godinu završimo na najbolji mogući način",
istakao je Željko Trajković, predsednik Rvačkog saveza Srbije.

Srpski rvači ove godine su osvojili dve zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Varšavi (Mate Nemeš i Zurabi Datunašvili), dok se Zurabi Datunašvili sa Olimpijskih igara u Tokiju vratio sa bronzom.

Rvače je u Oslo ispratio Davor Štefanek olimpijski šampion iz Rio de Žaneira.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve