Sumo rvač preminuo mesec dana od povrede u ringu

Sumo rvač Hibikiru umro je mesec dana pošto je pao na glavu tokom borbe, saopštila je Japanska Sumo asocijacija.

SSIzvor: B92
Podeli

Kako se navodi, sumo rvač Hibikiru umro je u sredu usled akutne respiratorne insuficijencije i nije poznato da li je smrt 28-godišnjeg rvača povezana sa povredama koje je zadobio tokom borbe.

Sumo rvač, čije je pravo ima Micuki Amano, zadobio je povrede u borbi 26. marta, kada ga je protivnik bacio, a on je pao na glavu i nekoliko minuta je nepomično ležao licem nadole, dok su sumo zvaničnici gledali i čekali da stigne pomoć.

Kako je preneo dnevni list Nikan Sport, Hibikiru je na nosilima bio svestan i rekao je da oseća da mu je donji deo tela paralizovan, ali se njegovo stanje popravljalo u bolnici.

Japanski mediji preneli su da na licu mesta nije bilo medicinskih stručnjaka koji bi rvaču pružili prvu pomoć. Obično se od rvača očekuje da sami ustanu, a medicinsko osoblje se nalazi na turniru, ali ne u blizini ringa.

Japanska sumo asocijacija navela je da neće objaviti detalje povrede.

Navedeno je da zvaničnici razgovaraju o načinima za poboljšanje hitne lekarske pomoći, uključujući i način postupanja prilikom potresa mozga u predstojećim borbama.

Hibikiru je debitovao 2011. godine i dostigao je 24. mesto u konkurenciji 200 rvača, u četvrtom rangu od šest u sumo rvanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.