Nova vest
Borilački sportovi

Četvrtak, 22.04.2021.

15:24

Rvači otputovali na EP – cilj bar jedna medalja

Najbolji srpski rvači u grčko-rimskom stilu otputovali su u Varšavu gde se održava Evropsko prvenstvo.

Izvor: B92

Autor:B92

Rvači otputovali na EP – cilj bar jedna medalja
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Srbiju će u prestonici Poljske predstavljati Sebastian Kolompar (60kg), Perica Dimitrijević (63 kg), Mate Nemeš (67kg), Aleksandar Maksimović (72kg), Aleksa Eski (77kg), Branko Kovačević (82kg), Zurabi Datunašvili (87kg) i Mikhail Kajaia (97kg).

Ciljevi su godinama visoko postavljeni i u Poljsku se putuje sa željom da osvoji barem jedna medalja.

"Izuzetno sam zadovoljan pripremnim periodom. Sportisti su dali sve od sebe. Na velikom i jakom međunarodnom turniru u Bugarskoj ostvareni su sjajni rezultati. Sve što je planirano je sprovedeno u trenažnom ciklusu i očekujemo nastavak kontinuiteta osvajanja medalja"
, ističe predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković.

Sa ekipom nije otputovao Viktor Nemeš, kako bi se što bolje pripremio za kvalifikacioni turnir za odlazak na Olimpijske igre, koji se održava u Sofiji od 6-9. maja u Sofiji.

"Procenili smo da su Zuri potrebni mečevi zbog njegovog stila rvanja. Ideja je da čuvamo Viktora za kvalifikacioni turnir kako ne bi došlo do prezasićenja. To je odluka struke",
dodao je Trajković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve