Nova vest
Borilački sportovi

Nedelja, 08.11.2020.

16:00

Patrik Drid izabran za potpredsednika Evropske sambo federacije

Evropska sambo federacija ima novog potpredsednika.

Izvor: SN

Autor: SN

Patrik Drid izabran za potpredsednika Evropske sambo federacije
Photo: U klinèu

U Srbiji se u nedelju završava Svetsko prvenstvo u sambou i kombat sambou, a pored sjajnih rezultata našeg tima iz evropske sambo federacije stigla je sjajna vest, prof. dr Patrik Drid, direktor prvenstva izabran je za prvog potpredsednika Evropske sambo federacije.

“Ovaj izbor je velika čast za mene i za naš savez. Za mene je glasalo 20 delegata, na predlog predsednika Evropske federacije Sergeja Jelisijeva. To je plod mog četvorogodišnjeg rada u Izvršnom odboru Evropske sambo federacije. Srećan sam i zadovoljan, ali sam svestan velike odgovornosti koju ova pozicija nosi”, rekao je Patrik Drid.

Od četvrtka do nedelje u Novom Sadu se takmičilo oko 600 boraca, ali nažalost, zbog pandemijske situacije, nisu bili u prilici da uživaju u lepotama našeg grada.

“Sprovedene su stroge mere, nalazimo se u sanitarnom mehuru, svi su testirani, nema izlazaka iz sale, pa naši gosti nisu bili u prilici da prošetaju našim gradom. Mi smo dobili najviše ocene zbog organizacije i jedini smo sport na svetu, koji je imao Svetsko prvenstvo u uslovima pandemije”.

Drid je naveo i da je prezadovoljan uspehom naših predstavnika, koji su imali priliku da se bore sa najboljim samboistima sveta i u jakoj konkurenciji osvoje značajan broj medalja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve